Se spune că manichiura este o carte de vizită puternică, indiferent de locurile în care mergem. În ultimii ani trendul unghiilor cu gel a luat o amploare neașteptată. Totuși, există câteva mituri despre sănătatea unghiilor care sunt total false.
Manichiura cu gel sau acryl îți distruge unghiile
Fals. Deși majoritatea substanțelor chimice folosite sunt deshidratante, efectele negative asupra unghiilor sunt cauzate, de fapt, de procedeul incorect de îndepărtare a geluui și acrylului”, declară biochimistul cosmetician Stacey Steinmetz pentru purewow.com. Fie că le îndepărtezi singură, acasă, fie că le dai jos la salon, fiecare pas în curățarea unghiilor cu gel sau acryl este foarte important. Primul pas este pilirea unghiilor, urmat de acoperirea fiecărei unghii cu acetonă și îndepărtarea stratului de ojă cu o spatulă din lemn.
Liniile de pe unghii arată că ai probleme de sănătate
Fals. Liniile verticale de pe unghii sunt un efect des întâlnit al îmbătrânirii unghiilor. Pe măsură ce unghiile îmbătrânesc, scade capacitatea lor de a absorbi nutrienți și de a se menține hidratate. Acest lucru, în asociere cu variații în procesul de reînnoire celulară, duce la apariția denivelărilor”, explică specialista. Însă dacă liniile de pe unghii sunt orizontale, numite linii Beau, ar trebui să mergi la medicul dermatolog pentru a verifica dacă acestea sunt produse de o afecțiune.
Mituri despre sănătatea unghiilor. Unghiile îngălbenite sunt un motiv de îngrijorare
Fals. Îngălbenirea unghiilor este de cele mai multe ori cauzată de purtarea unei oje care conține cantități mari de pigment. Cea mai bună modalitate de a preveni îngălbenirea unghiilor este să folosești un lac de bază bun pentru a preveni pătarea unghiilor cu pigmentul conținut de ojă. De asemenea, dacă păstrezi oja pe unghii prea mult timp, riști să te confrunți cu îngălbenirea unghiilor.
Foto: Facebook
Alexia Eram le face „în sîc” siliconatelor! Cum s-a pozat fiica Andreei Esca
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook