Mobilizare pe Facebook pentru concurenții de la Asia Express. Ce se întâmplă pe „Drumul Împăraților”

Mobilizare pe Facebook pentru concurenții de la Asia Express. Ce se întâmplă pe „Drumul Împăraților”
În urmă cu o săptămână, concurenții sezonului 4 al show-ului „Asia Express” au plecat în Turcia pentru a porni pe „Drumul Împăraților”. Evenimentul Zilei a aflat că există o întreagă mobilizare pe Facebook pentru concurenții Asia Express.

Sâmbăta trecută, cele nouă perechi de vedete care au acceptat provocarea Asia Express și-au luat bagajele și au pornit cu multe emoții spre Drumul Împăraților. Cursa sezonului 4 Asia Express a pornit deja din Turcia. Pe traseu urmează Georgia, Azerbaidjan, Iordania și Israel. Evenimentul zilei a aflat ce uriașă surpriză au avut echipele de cum au pus piciorul în Turcia. Pe Facebook a avut loc o adevărată mobilizare pentru concurenții Asia Express. 

Mobilizare pe Facebook pentru concurenții Asia Express. Românii din Turcia s-au vorbit între ei 

Prima surpriză de care au avut parte concurenții a avut loc în Ayvalık – o province a orașului Balıkşehir aflată la 400 de kilometri de Istanbul. Odată ajunși în orășelul cu puțin peste 60.000 de locuitori, concurenții au beneficiat de un val de simpatie. Comunitatea de români din Turcia s-a mobilizat extraordinar și a încercat să îi ajute cum a putut pentru a le face probele cât mai ușor de trecut. Vorba că ”Asia Express” este în Turcia s-a răspândit repede și asta s-a simțit imediat.

Pentru a încerca să țină pasul cu echipa ”Asia Express”, românii din Turcia s-au mobilizat pe rețelele de socializare unde se îndeamnă unii pe alții să le fie de ajutor concurenților. Cu ce pot. Cu o cazare, cu bani, cu bilete pentru transport sau chiar să îi ducă ei cu mașina unde au nevoie. ”Dacă cunoașteți formatul emisiunii și vă apar în cale, zic să fim români și să le întindem o mână de ajutor”, este mesajul mobilizator al Gabrielei, românca al cărei soț turc s-a implicat deja în poveste. 

Modelul Lorelai Bratu și designerul vestimentar Mihai Dan Zarug  s-au bucurat din plin de ospitaliatea și de ajutorul românilor pe care i-au întâlnit în drumurile lor, dar și de simpatia turcilor care au ”fraternizat” cu ei. Rezultatul, o cină copioasă, o cameră la hotel și un mic dejun înainte de a părăsi orașul cu următoarea destinație: Istanbul. 

Au avut parte de ajutor din partea românilor și a turcilor 

”Deoarce am abonament pentru canalul de youtube la emisiunea ”Asia Express” și Tansel, soțul meu, care este turc, știe emisiunea. Din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu coronavirus din Turcia (n.r. circulația este interzisă după ora 21.00), în drum spre orașul unde trebuia să ne întâlnim (n.r. Kırklareli), soțul meu a fost nevoit să facă popas la Ayvalık. Acolo a apărut și o echipă de doi concurenți cu un cameraman. 

Ulterior aveam să aflăm că sunt Lorelai și Zarug. Un domn le plătise cazarea pentru acea noapte, iar Tansel, le-a oferit cu mare drag cina și le-a cumpărat ce au mai avut nevoie. Dimineața, când s-a reîntâlnit cu ei în recepția hotelului, le-a achitat micul dejun. Răsplata pentru soțul meu a fost una de suflet: o fotografie cu cele două vedete”, a spus pentru evz.ro Gabriela, o româncă  ce trăiește atât în Turcia cât și în România. 

Membrii echipei confirmă valul de simpatie la adresa concurenților 

Membrii echipei ”Asia Express” confirmă și ei existența valului uriaș de simpatie  – unic în această proporție în cele patru sezoane ale emisiunii. ”Privesc încântați filmările, ne aplaudă, apoi ne abordează pe stradă. Suntem asaltați pe facebook cu rugămintea de a le spune următorul loc în care vom filma. Să ne aștepte acolo cineva, să vină după noi ca să ne ajute. Până acum, români și turci au ajutat echipele aflate în competiție. Cu hrană, cu bani, cu bilete de transpot, cu cazări sau au dus vedetele cu mașinile în locurile unde acestea aveau nevoie”, a dezvăluit un membru a echipei ”Asia Express” pentru publicația citată. 

S-a aflat de ce Irinel Columbeanu a ieșit cu „domnișoare”. Ce planuri are

Recomandarile noastre