Simona Ionescu / Redactor Șef

Chuck Norris, ”bătăuș” în filme, a avut o viață cu multe încercări

Chuck Norris, ”bătăuș” în filme, a avut o viață cu multe încercări
La 28 de ani, Chuck Norris era campion mondial la karate. A devenit vedetă la Hollywood și se ”bătea” cu legendarul Bruce Lee. A fost celebru cu rolul din  ”Walker, poliţist texan”. S-a retras din activitate după o viață plină de încercări.

Chuck Norris, ”bătăușul” în filme, a fost îndrăgit de milioane de persoane timp de peste 30 de ani. A fost primul occidental care a primit centura neagră cu opt dani în Tae Kwan Do și este o mare vedetă de talie internațională. A mers înainte, deși viața sa a fost presărată cu încercări grele.

Chuck Norris. Cum a devenit ”bătăuș”

Chuck Norris a fascinat milioane de spectatori. Bătea pe oricine nu respecta legea în filme celebre. Era de aceeași vârstă cu legendarul Bruce Lee și întâlnirile dintre cei doi se terminau cu multe scene memorabile. Era vorba de un mod de luptă mai puțin cunoscut în Occident în anii 60.

Acum, actorul Chuck Norris a împlinit 81 de ani, pe 10 martie. S-a retras din activitate, dar aproape 9 milioane de fani îl urmăresc pe rețelele de socializare. De ziua lui a primit peste 11.000 de urări și alte zeci de mii de aprecieri.

S-a născut pe 10 martie 1940 în Ryan, Oklahoma și este pe lângă un actor cu multe roluri la activ și un expert în arte marţiale. După ce a servit în Forţele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, a fondat propria şcoală numită ”Chun Kuk Do”.

Pe numele sau de botez Carlos Ray, Norris s-a înrolat în armată imediat după terminarea liceului. Într-o misiune în Korea a început să studieze artele marțiale (Tang Soo Do). La întoarcerea acasă, a lucrat ca instructor de karate. Doi ani mai târziu, conducea 32 de școli de arte marțiale.

În 1968, Chuck Norrsi a devenit Campion Mondial la Karate

În 1968 a devenit Campion Mondial la Karate, la categoria mijlocie, păstrându-și titlul până în 1974. Deține centura neagră la Tang Soo Do și Tae Kwan Do, dar cunoaște toate tipurile de lupte.

În 1969 a fost numit Luptătorul anului de către revista americană Black Belt, scrie cinemagia.ro.

A debutat în film la 39 de ani. A jucat roluri de ninja și de polițist care se luptă cu teroriști și infractori.

Anii ’90 îl aduceau în casele noastre pe unul dintre cei mai îndrăgiţi polițiști, Walker, polițist texan. Adulţii şi copiii l-au asociat cu ideea de om care rezolvă tot.

Anii ’90 îl aduceau în casele noastre pe unul dintre cei mai îndrăgiţi polițiști, Walker, polițist texan

Chuck Norris, o viață plină de încercări

În viaţa reală, Chuck Norris (Carlos Ray Norris ) s-a luptat cu un destin care l-a pus la încercare încă din copilărie. Tatăl lui și-a părăsit familia pe vremea când actorul era foarte mic.

De aceea, din adolescenţă el a pus mai mult accentul pe viaţa de familie, a neglijat şcoala şi a fost mereu o povară pentru profesori. Un tată vitreg şi alcoolic avea să-şi îi facă viața grea micului Chuck şi să-l determine să plece de acasă.

Cum studiile nu îl atrăgeau, viitorul actor se înrola în Forţele Aeriene Americane şi era trimis în Coreea de Sud să-şi ducă la bun sfârşit stadiul militar. Acolo, la capătul lumii, el a descoperit tainele artelor marţiale.

Una dintre primele drame pe care Norris avea să le trăiască are legătură cu pasiunea lui pentru viaţa militară. Fascinat de acest domeniu, el îşi sfătuieşte fratele mai mic, pe Weiland, să se înroleze în armată.

Acesta este acceptat şi trimis să lupte în Vietnam, unde moare, după patru luni, pe câmpul de luptă. Chuck avea să recunoască că acest moment a fost unul dintre cele mai grele din viaţa lui.

Atunci a decis că trebuie să renunţe şi a început să lucreze într-o fabrică de avioane. Nereuşind să se întreţină din salariul prea mic, s-a transformat în profesor de karate, dând lecţii în curtea mamei sale.

Acest domeniu era foarte la modă în acele vremuri, iar exerciţiul l-a determinat să-şi creeze propriul stil de arte marţiale, care îi poartă, şi azi, numele: Chun Kuk Do.

El susţine că e un mix între karate şi artele marţiale coreene, care include fitness, tehnici de imobilizare, arme şi tehnici de autoapărare. A ajuns să-i dea lecţii lui legendarului actor Steve McQueen şi să se antreneze chiar şi cu Bruce Lee în anii ’60.

Chuck Norris a jucat roluri de polițist în mai multe filme

Soția l-a părăsit pe Chuck Norris după 30 de ani

La 18 ani, Chuck Norris mergea spre altar alături de Dianne Holecheck, cu care a rămas însurat timp de 30 de ani. Ea l-a părăsit. Deşi a iubit-o foarte mult pe fosta lui soţie, actorul a avut o aventură din care a rezultat un copil din flori, o fată pe nume Dina, născută în 1964.

Aceasta a declarat că la vârsta de 10 ani a aflat cine este tatăl ei biologic, dar nu a vrut niciodată să îi distrugă viaţa de familia. Abia când a împlinit 26 de ani a avut curajul să îi spună adevărul, chiar după ce acesta a divorţat.

Chuck nu a contestat niciodată faptul că îi este tată şi a inclus-o în familia lui din prima clipă. Avea să o întâlnească pe modelul Gena O’Kelley într-un restaurant japonez. Pentru el a fost dragoste la prima vedere, iar la scurt timp s-au şi căsătorit, în 1998.

În 2001 aveau să devină părinţi de gemeni, lucru care l-a determinat pe actor să renunţe la producţia care l-a consacrat, Walker, poliţist texan şi să se dedice total vieţii de familie.

În 2001 Chuck Norris și Gena aveau să devină părinţi de gemeni

A doua soție a fost foarte bolnavă

În prezent, Chuck Norris și soția sa Gena doi trăiesc discret

Chuck Norris nu s-a evaporat din peisaj pentru că nu mai avea nimic de spus, ci pentru că în 2013, soţia lui, Gena, a început să se simtă extrem de rău. Ea a petrecut şase luni în spital, ajungând chiar şi la terapie intensivă pentru a i se salva viaţa. Starea ei s-a deteriorat, iar Chuck era distrus, dedicându-se, total, îngrijirii ei.

Chuck susţine că au cheltuit peste 2 milioane de dolari pe spitalizare. În prezent, cei doi trăiesc la fel de discret şi luptă pentru cauza lor, dar şi pentru numeroase cauze sociale din America.

Din 2001, Chuck Norris a filmat din ce în ce mai puţin, excepţie făcând apariţia sa din super-producţia „The Expendables 2” din 2012 şi cele câteva spoturi publicitare la aparate de fitness.

Cariera cinematografică a actorului a intrat într-un con de umbră, însă Chuck Norris se concentrează asupra activităților caritabile. În 1992, a pus bazele propriei sale fundaţii de binefacere, numită „Kickstart”. Unul din scopurile urmărite fiind încurajarea practicării artelor marţiale în şcoli şi licee. Foto: cinemagia.ro


Povestea olandezului genial care a inventat casetele audio

O vedetă a medicinii americane este român. Pentru ce vrea să se întoarcă în țară

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre