Momente de groază în tren. Călătorii: „Efectiv nu ştia unde e frâna de mână”

Momente de groază în tren. Călătorii: „Efectiv nu ştia unde e frâna de mână”
Călătorii unui tren care circula pe ruta București-Craiova au trecut prin momente de groază marți seară. Cursa putea să aibă final tragic pentru cei 100 de pasageri.

Un tren Regio care circula pe direcția București-Craiova a fost la un pas de tragedie marți seară, după ce mecanicul nu a mai putut frâna. Totul s-ar fi petrecut la ieșirea din localitatea Titu, în timp ce trenul se îndrepta spre Golești, acolo unde avea stație. Pasagerii au fost alertați în momentul în care mecanicul a anunțat prin stație că a rămas fără frâne. 

În tren se aflau aproximativ 100 de călători. Mecanicul ar fi cerut ajutorul controlorului de bilete, spun pasagerii, care au trecut prin momente de groază. Dar controlorul panicat nu a putut să îl ajute cu absolut nimic, căci nu mai știa unde este frâna de mână. 

Momente de groază în tren. 40 de călători au făcut atac de panică 

Pasagerii au relatat situația la limită prin care au trecut. „Efectiv nu ştia unde e frâna de mână. Ne întreba pe noi unde e frâna de mână. Ca şi cum… nu mi se pare normal. Am plasa jumulită, am trecut prin momente de groază”, a mărturisit o pasageră.  “A sărit printre noi, ne-a spus să ne dăm la o parte şi să-i acordăm culoarul liber, ca să poată să ne salveze. A trecut dintr-o locomotivă în alta, ca să poată să ne salveze.” Mai multe voci susțin că trenul ar fi plecat cu probleme încă de la Bucureşti.  

ControlorA plecat cu ea defectă, nu trebuia să plece, părerea mea!” 

„Din Bucureşti s-a sesizat la mecanic că legătura între conductori nu a fost corectă. S-a auzit în tren discuţia.”

Garnitura feroviară s-a oprit la aproximativ 300 de metri după gara Goleşti. La fața locului au venit 3 ambulanțe care au acordat ajutor unui număr de 40 de pasageri care suferiseră atacuri de panică. Se pare că însăși mecanicul a avut nevoie de îngrijiri. 

O anchetă este în curs 

Mădălina Epure purtător de cuvânt IPJ Argeş, a declarat: „La faţa locului s-au deplasat echipa operativă a serviciului de poliţie transporturi, dar şi o comisie de specialitate din cadrul Agenţiei de investigare Feroviară Română, pentru efectuarea cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă.”

Călătorii au fost preluaţi de un alt tren, care i-a dus la destinaţie. În urma anchetei se va stabili din ce cauză s-a petrecut acest incident, care se putea transforma într-unul tragic. 

Foto: Facebook

Fulgy al Clejanilor visează cu tupeu: ”Nu studiem si noi ceva, Loredana Groza?”

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp