Motive pentru care nu putem admite în fața altora că am greșit

Motive pentru care nu putem admite în fața altora că am greșit
Știind că am făcut ceva greșit s-ar putea să nu pară un lucru mare pentru unii dintre noi. Deși admiterea în fața altei persoane se poate transforma într-o situație complet diferită.

Motive pentru care nu putem admite în fața altora că am greșit. Putem chiar să creăm întreaga dramă încercând să negăm greșelile făcute. Interesant este faptul că există motive profunde în spatele acestui comportament. Aruncați o privire asupra motivelor care stau la baza acestui subiect. 

Suntem controlați de emoții

Motive pentru care nu putem admite în fața altora că am greșit. Când credem profund în ceva sau ne pasă de un anumit subiect, s-ar putea să ne fie greu să ne păstrăm sentimentele pentru noi.

Și când altcineva încearcă să ne convingă că părerea opusă este corectă, am putea exploda. Deoarece emoțiile noastre sunt puternice, uneori ne este greu să fim raționali și logici, chiar dacă adânc în interior știm că am greșit.

Ne putem simți vulnerabili

A fi cel care are întotdeauna dreptate ne poate spori încrederea în noi și chiar ne poate face să ne simțim mai puternici. Din altă parte, putem vedea scuzele ca pe un semn de slăbiciune. 

O altă emoție neplăcută care se poate adăuga la acest lucru este un sentiment de umilință. Deși, în realitate, a spune că îți pare rău necesită mult curaj și forță interioară.

Nu vrem să părem nevrednici

Acest lucru poate fi evident mai ales dacă avem o anumită autoritate și suntem responsabili de mulți oameni. În acest caz, nu ne putem permite să facem greșeli sau să arătăm că am făcut vreunul, altfel s-ar putea să nu ne potrivim pentru rolul de conducere în care ne aflăm.

Dar, în realitate, oamenii ar putea pierde respectul față de un lider care refuză să recunoască că uneori pot face greșeli.

Ne este frică de responsabilitate

Unii oameni continuă să nege acest lucru deoarece cred în logica simplă. Dacă nu admiteți că ați făcut ceva greșit, atunci nu trebuie să vă asumați nicio responsabilitate pentru asta.

S-ar putea să se sperie de consecințele pe care le pot provoca acțiunile lor. Deci, singura opțiune pe care o văd este să o ascundă în acest fel și să spere la cele mai bune.

Richard Gere, cel mai frumos bărbat în viață până la vâsta de 50 de ani. Acum are baston

Recomandarile noastre