Mult căutata rețetă a coșulețelor Pavlova e aici! Se fac super simplu

Mult căutata rețetă a coșulețelor Pavlova e aici! Se fac super simplu
Dacă iubiți și voi bezelele, e obligatoriu să încercați această prăjitură Pavlova inspirtată de o celebră balerină în tutu-ul ei.

Prăjitura Pavlova este la bază bezea. Poate fi preparată sub formă de tort cu mai multe blaturi și cremă fină. Dar poate fi preparată și ca în cazul de față, sub formă de coșulețe umplute cu delicioasă și fină cremă. Este desertul ideal pentru sărbători. Deși e simplu de preparat, rezultatul este spectaculos și festiv. Acest minunat desert a fost realizat, pentru prima dată, chiar în cinstea Annei Pavlova, renumita balerină, de unde a primit și numele. Până la urmă, tortul seamănă cu fustița de tulle a unei balerine.

Ingrediente pentru coșulețe Pavlova

Bezea: 6 albușuri de ou

1 cană de zahăr granulat

1 cană de zahăr pudră

3 lingurițe de amidon

1 linguriță de oțet

Fructe proaspetele pentru decor ( zmeură, coacăze, etc.)

Cremă: 250 g cremă mascarpone,

500 g smântână dulce grasă

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hatice Öncel (@hatice0ncel)

Mod de preparare

Bateți albușurile cu un mixer până când acestea formează vârfuri tari, apoi adăugați zahăr pudră și zahăr pudră, câte o lingură pe rând, până când bezelele au un aspect lucios. Se bat cu oțet și amidonul de porumb. Întindeți bezeaua pe hărtie de copt astfel încât să obțineți șase mușuroaie de dimensiunea unei cești de capuccino generoase. Apoi, în interiorul cercului, apăsați cu o lingură, creând un crater, făcând laturile puțin mai înalte decât mijlocul. Pentru mai multe detalii urmați instrucțiunile din clipul atașat.

Coaceți coșulețele Pavlova în cuptorul preîncălzit. După 40 de minute coboară temperatura la 100°C, iar după alte 40 de minute la 80°C. Când bezelele sunt gata, preparați crema.

Pentru asta nu trebuie decât să amestecați, cu un mixer smântâna și crema mascarpone, până ce rezultă un fel de frișcă tare. Nu aveți nevoie de zahăr în această cremă, pentru că prăjitura e suficient de dulce de la bezele. După ce bezelele s-au răcit, umpleți un poș cu cremă și apoi distribuiți în mod egal crema în fiecare coșuleț Pavlova. În final, decorați fiecare prăjitură cu fructe proaspete și serviți.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre