Murăturile, soluția ideală când sunteți nervoși sau agitați

Murăturile, soluția ideală când sunteți nervoși sau agitați
Iarna se apropie cu pași repezi, iar murăturile din borcane ne fac cu ochiul. Iată ce beneficii cu adevărat incredibile aduc sănătății.

Incredibilele calități terapeutice ale murăturilor. Nimeni nu v-a spus asta până acum

Murăturile, soluția ideală când sunteți nervoși sau agitați

Din cele mai vechi timpuri, murăturile sunt preferatele românilor, dar ceea ce nu se știa până acum e faptul că acestea au rolul de a induce starea de bine atunci când avem mare nevoie. Și asta pentru că murăturile cresc nivelul de serotonină, cu rol important în tratarea depresiei și anxietății.

În plus, au calități terapeutice cu totul ieșite din comun. Pentru ca sănătatea dumneavoastră să fie la înălțime, aveți nevoie doar de 300 g pe zi, iar murăturile să fie consumate în timpul meselor principale.

Întăresc sistemul imunitar

De asemenea, murăturile conțin probiotice care au rolul de a întări sistemul imunitar. Dar pentru asta e important ca murăturile să fie conservate în sare. La varza murată, de exemplu, vitamina C se păstrează în proporție de 90%. Tot murăturile sunt cel care au un conținut redus de calorii, împiedică îmbătrânirea preamatură și protejează sistemul nervos și endocrin. Și asta grație ingredientelor folosite la preparare, adică frunze de țelină, usturoi, rădăcină de hrean.

Varza murată, inamicul colăceilor de pe burtă

În ceea ce privește varza murată, este un remediu excelent împotriva kilogramelor în plus. Iar varza roșie murată un excelent anticancerigen. Pentru a vă regla digestia, apelați la ajutorul castraveților murați, iar cele mai bune hepatoprotectoare rămân gogonelele. Tot cu varză roșie tratați excelent paradontoza. În acest caz, va clăti gura cu moare de varză roșie.

Nu puneți niciodată apă fierbinte când puneți legumele la murat

Dar pentru ca vitaminele din murături să se păstreze, nu folosiți niciodată apă fierbinte când turnați peste legumele ce urmează a fi puse pentru iarnă. Murăturile în oțet nu conțin probiotice, de aceea e bine să fie evitate. Atenție! Murăturile nu se recomandă să fie consumate de persoanele care suferă de boli cronice de rinichi, hipertensiune sau insuficiență cardică deoarece conțin multă sare.

Sursă foto: divainbucatarie