Simona Ionescu / Redactor Șef

E vremea murăturilor. Iată rețeta celor mai buni gogoșari pentru iarnă fără conservați. Nu dați greș niciodată

E vremea murăturilor. Iată rețeta celor mai buni gogoșari pentru iarnă fără conservați. Nu dați greș niciodată
A venit momentul în care gospodinele se întrec în tot felul de rețete pentru murături. Iar gogoșarii sunt la înălțime.

Dintre toate murăturile, gogoșarii murați sunt cei mai căutați și apreciați de toată lumea. Aveți acum posibilitatea să-i pregătiți pentru iarnă după o rețetă care nu e cunoscută de toată lumea.

E vremea murăturilor. Iată rețeta celor mai buni gogoșari pentru iarnă fără conservați. Nu dați greș niciodată

Gogoșari fără fierbere și fără conservanți, care să se păstreze tari până în primăvară? Da, se poate așa ceva și, pentru că rețeta este una extrem de simplă, poate fi folosită și de începătoare. Rezultatul final este unul extraordinar.

Ingredientele necesare

Pentru obținerea acestor gogoșari cu adevărat nemaipomeniți, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 kilograme de gogoșari, 300 ml oțet de vin de 9 grade, 200 grame de zahăr, 60 grame de sare pentru murături (neiodată). Dar și 2 bucăți mari de hrean, 2 frunze de dafin, frunze de țelină, 1 lingură cu boabe de muștar, 1 lingură cu boabe de piper, 1/2 lingură cu boabe ienibahar.

Mod de preparare

Pentru început, trebuie să spălați bine gogoșarii, lăsați să se scurgă bine de apă, scoateți cotorul și seminţele. Se recomandă ca aceștia să fie tăiați în feliuțe. Puneți-i într-un vas mai mare, alături de celelalte ingrediente. Amestecați oțetul cu zahărul și sarea și turnați-l peste gogoșari până îi acoperiți. Amestecați foarte bine pentru ca soluția să intre bine în compoziția acestora. Se introduc în frigider și se lasă peste noapte.

Se pun în borcane curate și uscate

Noaptea gogoșarii vor lăsa zeamă multă, care va trebui să fie scursă a doua zi. Puneți gogoșarii în borcane curate și neapărat uscate. La final, se mai pot pune bucățele de hrean. Se strecoară bine zeama, apoi se toarnă peste gogoșari. Se poate lăsa zeama si cu boabele de muștar, piper și inibahar pentru că va da savoare conservelor. Se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.

Sursă foto: gastropedia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre