Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri pentru murături perfecte. Nu se înmoaie niciodată

Trucuri pentru murături perfecte. Nu se înmoaie niciodată
Toamna și-a intrat în drepturi și odată cu venirea acestui anotimp gospodinele se întrec în rețete de murături. Câte din ele știu secretele unor murături ca la mama acasă?

Ne pregătim ușor, ușor de iarnă, iar murăturile nu trebuie să lipsească din cămară. Arătoase și gustoase.

Trucuri pentru murături perfecte. Nu se înmoaie niciodată

În fiecare toamnă, gospodinele acordă o atenție specială murăturilor. Pentru că acestea trebuie să aibă gustul din copilărie, să rămână tari și să arate perfect. Potrivit tradiției, murăturile trebuie să le puneți la începutul lui octombrie. Vă vor fi de folos și câteva trucuri păstrate cu sfințenie din cele mai vechi timpuri.

Iar primul secret este să alegeți legume proaspete, cumpărate direct de la sursă. De asemenea, fiți atenți ca legumele să nu prezinte pete și să fi ajuns la maturizare, dar să nu fie foarte coapte.

Nu înghesuiți legumele

Bunicile vă învață să puneți pe fundul vasului mărar uscat, dar și boabe de piper, foi de dafin, usturoi, boabe de muștar și rădăcină de hrean. Ulterior așezați legumele în straturi, dar aveți grijă să nu le înghesuiți, dar nici să lăsați spațiu mare între ele. Puteți folosi atât borcane de sticlă, dar și bidoane de plastic.

Deasupra legumelor se pun frunze și tulpini de țelină verde. Trebuie să aveți grijă ca acestea să apese legumele în saramură. Ulterior puneți o lingură cu sare într-un litru de apă rece. Lăsați să dea în câteva clocote, apoi puțin la răcit. Saramura se toarnă fierbinte peste legume.

Ce fel de sare trebuie folosită

Pentru ca murăturile să iasă ca la carte, e recomandat să folosiți sare grunjoasă. Iată și un truc extraordinar pentru ca borcanul să nu se spargă. Puneți sub fundul acestuia un cuțit. Lăsați vasele acoperite până a doua zi. Ulterior completați cu saramură, dacă mai este cazul și legați cu celofan, în mai multe straturi, ca pe vremea bunicii.

Sau puneți capac, dar fiți atenți să nu pătrundă aerul. Murăturile vor fi depozitate la rece. După ce ați început să consumați murături, nu lăsați niciodată vasul descoperit. În caz contrar, murăturile se vor înmuia sau se vor strica.

Sursă foto: kanald, observator, ecuisine

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre