Asta ne lipsea! Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a coronavirusului

Asta ne lipsea! Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a coronavirusului
Cu toții sperăm să scăpam de COVID-19, dar virusul nu se lasă dus. Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a coronavirusului.

Cercetătorii de la Universitatea din Milano au descoperit o nouă mutație a coronavirusului SARS-CoV-2.

Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a coronavirusului

Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a coronavirusului. A fost identificată o nouă mutație a coronavirusului SARS-CoV-2, scrie evz.ro.

Descoperirea a fost făcută de un studiu, publicat în “Emerging Microbes & Infections”. Studiul a fost realizat de cercetătorii de la laboratoarele de virusologie din cadrul Universității de Stat din Milano.

Mutația este prezentă în gena care codifică proteina ORF-6.

Cercetărorii de la Universitatea din Milano au analizat secvenței virusului SARS-CoV-2 și au evidențiat importanța considerabilă a mutațiilor.

Virusul introduce întâmplător mutațiile în timpul replicării sale și, uneori, îi conferă o mai mare capacitate de replicare și “evaziune” a sistemului imunitar.

În majoritatea cazurilor, mutațiile raportate ca determinante pentru infectivitatea virală se găsesc în proteina Spike, adică cea mai exterioară parte a virusului, care acționează ca receptor și țintă pentru sistemul imunitar.

În cazul studiat de cercetătorii milanezi, modificarea semnificativă a proteinei accesorii ORF-6 nu afectează în mod direct capacitățile infecțioase ale virusului.

Dar poate fi un factor capabil să modifice mecanismele patogenetice ale bolii COVID-19.

O nouă mutație a coronavirusului

Din moment ce rolul acestei proteine ​​în timpul replicării virale este de a modula răspunsul imunitar al gazdei, interferând cu producerea de interferoni.

Modificarea sa ar putea avea consecințe asupra răspândirii virusului în organismul uman infectat și asupra evoluției clinice a bolii, explică oamenii de știință.

Această observație subliniază importanța monitorizării tuturor mutațiilor pe care le acumulează SARS-CoV-2, chiar și pe cele care implică regiunile de reglementare.

Cercetătorii consideră că în scenariul actual ar putea evidenția posibile mecanisme diferite patogenetice. Sursa: ilgiorno.it


Restricții radicale de călătorie după descoperirea unei noi tulpini de coronavirus

O nouă tulpină de coronavirus provoacă ravagii. Noi restricții după ce cazurile au crescut cu 200%