Simona Ionescu / Redactor Șef

Spray-ul care ucide coronavirusul într-un minut

Spray-ul care ucide coronavirusul într-un minut
În lupta cu COVID-19 cercetătorii din întreaga lume caută soluții  și tratamente eficiente. A fost făcută descoperirea momentului, poate salva lumea întreagă ultra rapid.

Cercetătorii au descoperit spray-ul care ucide coronavirusul într-un minut. Este vorba despre un spray nazal. Soluția care ucide coronavirusul este numită Genoxyn și a fost dezvoltată de prof. dr. Șehime Gülsün Temel, dr. Ahmet Ümit Sabancı și dr. Cüneyt Özakın, de la Departamentul de microbiologie medicală al Universității Uludağ din Bursa, Turcia, potrivit Daily Sabah, scrie Capital.ro.

Pentru a crea un astfel de spray, cercetătorii au colaborat cu cadre universitare din centrele Uludağ și Çukurova pentru a testa efectele antimicrobiene și antivirale ale soluției dezvoltate. Studiul a constatat că soluția a împiedicat reproducerea bacteriilor și a virușilor.

Profesorul Sabanci a spus că a făcut diverse studii privind protecția împotriva bolilor înainte de începerea pandemiei de coronavirus, însă totul s-a concretizat în acest spray.

„Cu Cüneyt Özakın, am arătat că soluția are activitate antibacteriană și, după ce a început pandemia, ne-am gândit că am putea modifica această soluție pentru a contribui la lupta împotriva COVID-19, așa că am dezvoltat acest spray și l-a trimis la teste de biocompatibilitate”, a spus el.

Spray-ul care ucide coronavirusul într-un minut

Având în vedere că noul coronavirus se transmite fie prin nas, gura, dar și ochii, acest spray ar putea fi soluția pe care o aștepta întreaga omenire.

„Studiile noastre au stabilit că soluția a ucis virusul intrat în gură și în țesutul nasului. Uciderea virusului într-un timp scurt înseamnă prevenirea intrării acestuia în celule și reducerea numărului de viruși din organism. Dacă soluția poate preveni contaminarea, va fi o soluție preventivă viabilă”, a explicat Sabancı.

Temel a spus că s-a demonstrat că soluția ucide coronavirusul într-un minut și, cel mai important, nu afectează celulele epiteliale din mucoase.

Sursa foto: Pixabay

La noi, politicienii dau funcții amantelor, în Thailanda concubina e ridicată în rang

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre