Născută la zi mare, sub ocrotirea străbunicului, Regele Mihai

Născută la zi mare, sub ocrotirea străbunicului, Regele Mihai
”Regele Mihai, bunicul meu, ne ocrotește, iar eu sunt mândru că port mai departe numele lui”, a anunțat Nicolae al României.

Maria-Alexandra a venit pe lume  sub ocrotirea străbunicului. ”Regele Mihai, bunicul meu, ne ocrotește, iar eu sunt mândru că port mai departe numele lui”, a anunțat Nicolae al României (35 de ani).

Născută la zi mare, de ziua străbunicului, Regele Mihai

”Sunt foarte bucuros să vă anunț nașterea fetiței mele, Maria-Alexandra, pe 7 noiembrie 2020, la ora 20.05. Fericitul eveniment a avut loc la Spitalul Polizu din București. Soția mea, Alina-Maria și fetița noastră sunt perfect sănătoase. Trăim un moment cu totul special pentru familia noastră și, în emoțiile acestor clipe, mulțumim cu recunoștință pentru sprijinul și entuziasmului deosebit al românilor. Gânduri de aleasă prețuire pentru dăruirea personalului medical în aceste vremuri dificile. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Nicolae al României. Fetița poartă numele mamei sale, dar și al Reginei Maria.

Nepotul Regelui Mihai, Nicolae mai are o fetiță

Pe 30 septembrie, principele a împlinit 2 ani de la căsătoria cu Alina Maria (32 de ani).

Nepotul Regelui Mihai, Nicolae, s-a căsătorit  pe 30 septembrie 2018 cu Alina Maria Binder, la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia. La eveniment au participat reprezentanți ai Caselor Regale din toată lumea, însă nu și Familia Regală din România. Mii de oameni au venit special să-i vadă pe cei doi miri. Mulți purtau steaguri sau însemne ale Casei Regale. La un sfert de veac după ce le făcea românilor cu mâna din brațele bunicului său, Regele Mihai, Nicolae i-a salutat împreună cu mireasa lui, Alina, la Sinaia.

În 2015, Regele Mihai i-a retras titlul de „principe al României” nepotului său Nicolae şi a decis să îl excludă din succesiunea la Coroana României. Deşi oficial nu a fost explicat motivul acestei decizii, în spaţiul public au apărut informaţii că aceasta era legată de o presupusă relaţie a nepotului său Nicolae cu o tânără pe nume Nicoleta Cîrjan, pe care ar fi lăsat-o însărcinată.

Fostul principe al României, Nicolae a anunțat pe 28 mai 2020 că este pozitiv rezultatul testului de paternitate cu privire la copilul Nicoletei Cîrjan, o tânără cu care a avut o relaţie de concubinaj. „Rezultatul a fost pozitiv, reieşind ca sunt tatăl copilului ei”, a scris fostul principe. Fostul principe al României Nicolae îi va plăti micuţei Iris Anna (4 ani) o pensie de întreţinere mulţi ani de zile și totodată are dreptul să o vadă.

Casa Regală nu a reacționat la anunțul făcut de Nicolae al României

”Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei urează tuturor celor care își aniversează astăzi ziua onomastică, de sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil, multă sănătate, bucurie alături de familie și speranța în zile mai senine!

De-a lungul ultimelor două decenii, sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil a prilejuit deschiderea porților Palatului Elisabeta și primirea, de către Regele Mihai I, a tuturor celor care doreau să-i adreseze personal la mulți ani, cu ocazia zilei onomastice.

Ziua de 8 noiembrie a fost, în tradiția regală românească, ziua sărbătoririi oficiale a suveranului. Ziua de naștere, 25 octombrie, a fost mereu sărbătorită privat, în familie. Ziua onomastică, 8 noiembrie, a prilejuit evenimente publice, atât înainte de 1947, cât și după 1997.

Ultimele două “Uși deschise” la Palatul Elisabeta au avut loc în anul 2013 și în anul 2014. Aceștia au fost ultimii doi ani în care Regele Mihai a participat la evenimente publice”, a scris Familia Regală a României.


Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavril, păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte