Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat la fel ca și Conelia Catanga. „IML are program de gravide”

Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat la fel ca și Conelia Catanga. „IML are program de gravide”
Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat fără admiratori, la fel ca și Cornelia Catanga. Familia a așteptat rezultatul legiștilor, dar aceștia nu lucrează în weekend. „IML are program de gravide”, a anunțat jurnalista Mara Bănică, prietenă de familie.

Legiștii nu au lucrat în weekend, iar familia lui Nelu Ploieșteanu a fost nevoită să aștepte rezultatele necropsiei. Jurnalista Mara Bănică a anunțat în această dimineață a venit o veste tristă. Artistul va fi îngropat ca și colega lui de breaslă, Cornelia Catanga.

Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat la fel ca și Conelia Catanga

Nelu Ploieșteanu va fi condus pe ultimul drum în sicriu sigilat, iar la înmormântare vor putea participa maximum 16 persoane. Acestea sunt regulile impuse în cazul în care decedatul a murit de COVID-19.

Nelu Ploieșteanu a murit vinerea trecută. Familia și-a dorit să îl înmormânteze creștinește, dar a solicitat autopsia pentru a afla dacă acesta a murit sau nu din cauza virusului SARS-CoV-2.

Rezultatele oferite de legiști sunt că Nelu Ploieșteanu a murit de Covid-19. Familia lui Nelu Ploieșteanu va ridica trupul artistului de la INML, acesta aflându-se într-un coșciug sigilat.

Jurnalista Mara Bănică a explicat, la Antena3, că trupul artistului s-a aflat de vinery, 2 aprilie, la INML. Familia a fost nevoită să aștepte răspunsul medicilor legiști încă trei zile, un lucru absolut nefiresc.

Mara Bănică: „IML are program de gravide”

„Familia e îndreptățită să ceară această autopsie. În cazul în care medicii vor stabili că a fost vorba de un stop cardiac și sărmanul Nelu Ploieșteanu scăpase de COVID-19, îl vor putea înmormânta creștinește.

Dar e o procedură care mie mi se pare tare îngreunată. Într-un an de pandemie, mie nu mi se pare normal ca INML-ul să nu funcționeze sâmbăta și duminica. Trăim absolut anapoda, nu e normal”, a spus jurnalista.

„Procedura așa este, se prelevează o serie de probe, Institutul Cantacuzino le lucrează, dacă SARS-CoV-2 era prezent, nu se mai face autopsia. Dacă nu era prezent, se face autopsie pentru a se vedea cauza decesului.

Repet, trupul lui Nelu Ploieșteanu a ajuns acolo de vineri. Mie mi se pare că această instituție are program de gravide. Sâmbătă și duminică nu lucrează în condițiile în care avem sute de morți.

Cu toții avem părinți, iar dacă ni s-ar întâmpla o astfel de situație, cum am putea trăi weekend-ul acela în casă, cu așteptări. Cât de calm să fi, cât de educat, cât de mult să duci la extrem durerea și să o porți cu demnitate într-o astfel de situație.

Mi se pare strigător la cer ca INML-ul să nu funcționeze, să nu poți ridica un cadavru pentru că este sâmbătă sau duminică“, a precizat Mara Bănică, la Antena 3.


Nelu Ploieșteanu a murit. Lăutarul marilor actori ce poposeau în cârciuma „Șarpele roșu”, povestea unei vieți

Nelu Ploieșteanu și povestea melodiei „La Chilia-n port”