Nelu Tătaru, vedeta Sănătății, anunță marea veste: Se redeschid spitalele!

Nelu Tătaru, vedeta Sănătății, anunță marea veste: Se redeschid spitalele!
Pacienții care nu au fost atinși de Covid vor putea să intre în spitalele în care se tratau și care au fost restricționate pe timpul stării de urgență. Mai au însă un pic de așteptat.

Ministerul Sănătății a cerut evaluare de urgenţă a situaţiei din spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor şi a intervenţiilor chirugicale programate, precum şi a activităţii în ambulatorii, pentru pacienţii non-COVID.

Conform Ordinului ministrului Sănătăţii nr.961 din 29 mai 2020, în funcţie de evoluţia epidemiologică locală, spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul direcţiilor de sănătate judeţene şi a municipiului Bucureşti, asistenţa medicală şi pacienţilor non-COVID-19 în condiţiile existenţei circuitelor funcţionale complet separate, fără a fi necesară externarea/ transferarea tuturor pacienţii internaţi către alte spitale, informează evz.ro.

„Am cerut astăzi direcţiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate, a modului în care sunt separate complet circuitele funcţionale pentru pacienţii infectaţi de cei neinfectaţi şi să identifice toate măsurile necesare astfel încât se fie eliberate avizele necesare reluării activităţii în spitalele de fază 1, 2 şi cele suport.

Voi începe şi o evaluare personală a situaţiei în aceste unităţi pentru că primesc semnale din partea pacienţilor neinfectaţi cu noul coronavirus care nu primesc asistenţa medicală de care au nevoie. Suntem într-o nouă fază epidemiologică şi trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi, chiar dacă menţinem măsurile de prevenţie şi limitare a răspândirii SARS-CoV -2”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Trebuie spus că declarația ministrului Sănătății vine azi, 9 iunie, tocmai când președintele Klaus Iohannis a anunțat că trebuie prelungită starea de alertă. Asta înseamnă că vom continua cu restricții, cu șomaj tehnic, cu lucratul de casă etc.