Neurochirurgul Leon Dănăilă: „Lucrăm mână-n mână cu Dumnezeu”. Diseară va fi în dialog cu Denise Rifai, la Kanal D

Neurochirurgul Leon Dănăilă: „Lucrăm mână-n mână cu Dumnezeu”. Diseară va fi în dialog cu Denise Rifai, la Kanal D
Neurochirurgul Leon Dănăilă are acum 88 de ani. A fost admirat pentru că toată viața a fost un medic genial, dar și om modest.

O fotografie cu celebrul medic Leon Dănăilă în metrou a făcut deliciul internetului. Stătea pe scaun, cu sacoșa de cumpărături în mâini, ca un om de rând.

Acest medic excepțional, om de rând într-un metrou, la peste 80 de ani mergea la spital ca să opereze pe creier.

Cunoscut pentru modestia cu care își trăiește viața, invitatul  special din această duminică al realizatoarei Denise Rifai se va dezvălui și mai mult în fața telespectatorilor emisiunii de la Kanal D.

Leon Dănăilă, membru al Academiei Române și profesor al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, cercetător cu 18 brevete de inventator și autor al 59 de cărți și tratate de neurochirugie, vine duminică la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată de la 22:30, la Kanal D!

Este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa și unul dintre cei mai mari specialiști în neurochirugie din lume. În cei 60 de ani de carieră a realizat peste 40.000 de operații, fiind inclus în Academia Recordurilor Mondiale ca medicul cu cele mai multe operații neurologice. A introdus microscopul operator și laserul în sălile de operație din România. Dar și a reușit să reducă rată mortalității în operațiile pe creier de la 60% la doar 4%.

Întrebări la care chirurgul Leon Dănăilă va răspunde

„Lucrăm mână-n mână cu Dumnezeu”, spune Leon Dănăilă despre chirurgii care își exercită profesia în sălile de operație.

„Mai deveneați un geniu în neurochirurgie dacă fugeati din țară?”, ” Cât de mult semănați cu Albert Einstein?”, „Meritați premiul Nobel?”, „Credeți în Dumnezeu?”, „V-au trădat vreodată mâinile?”, „Ce leac are medicul Dănăilă pentru durerea sufletească?”, „Cât la sută din creierul uman ați reușit să descifrați?”, acestea sunt doar câteva dintre cele 40 de întrebări adresate lui Leon Dănăilă în ediția de duminică a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai„, difuzată de la 22:30, la Kanal D!

Medicul excepțional și marea lui dragoste

Despre neurochirurgul Leon Dănăilă se știe că este unul dintre cei mai mari medici din România. Se spune că este și cel mai sărac medic din lume. Însă, puțini știu că acesta are o poveste de dragoste aparte, pe care Rețete și Vedete a relatat-o aici.

Alexandrina o chema pe mult iubita lui, femeia care i-a întregit viața. Nu a uitat-o niciodată pe cea care i-a fost alături 46 de ani. La Darabani, în fața casei părintești, două busturi au fost instalate: unul este al lui Leon Dănăilă, celălalt al soției sale, Alexandrina.

„La Comănești, județul Bacău, am cunoscut-o pe viitoarea mea soţie, Alexandrina, farmacistă la policlinica din Comăneşti. După terminarea facultăţii din Bucureşti, a fost repartizată tot la Comăneşti. Ne-am căsătorit la data de 28 August 1960. După plecarea nostră de la Sfatul Popular, am invitat, la gazda unde am stat, un coleg cu soţia sa. Masa pe care am pregătit-o a constat dintr-o pâine, o sticlă de vin, jumătate de kilogram de brânză şi cafea (nechezol). Ca anotimp, soţia mea adora nespus de mult primăvara şi lalelele albe”, a povestiti medicul Leon Dănăilă