Simona Ionescu / Redactor Șef

Dacă te trezești în miezul nopții și simți asta, trebuie să mergi urgent la medic! E un simptom al Omicron

Dacă te trezești în miezul nopții și simți asta, trebuie să mergi urgent la medic! E un simptom al Omicron
Medicii din Africa de Sud au descoperit un simptom care indică infectarea cu varianta Omicron a coronavirusului, dar apare doar pe timpul nopții. Specialiștii au descoperit că noua variantă a SARS-CoV-2 afectează în mod special pacienții, pe timpul nopții. Mai precis persoanele infectate cu această tulpină suferă de transpirații nocturne.

„Simptomele variantei din Africa de Sud, descrise de medicii care îngrijesc pacienții infectați cu Omicron, sunt acestea: iritație a gâtului (diferită de cunoscuta durere de gât), dureri musculare moderate, oboseală extremă, tuse seacă și transpirații nocturne. Transpirații nocturne la care e posibil să fii nevoit să te ridici din pat și să-ți schimbi hainele”, a spus medicul britanic dr. Amir Khan, citat de The Sun.

Doctorul britanic a precizat că autoritățile trebuie să fie atente la aceste cinci simptome, pentru a putea identifica eficient persoanele infectate cu varianta Omicron.

Omicron va înlocui tulpina Delta până la începutul anului

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), noua variantă a coronavirusului care a provocat pandemia de Covid-19 Omicron a fost detectat deja în 89 de țări de pe glob. Se estimează că până la începutul anului 2022, aceasta va înlocui tulpina Delta. Deși nu pare să provoace îmbolnăviri severe, noua tulpină este mai contagioasă. În acest sens, OMS transmite că poate provoca supraaglomerarea spitalelor și suprasolicitarea medicilor, deoarece îmbolnăvește mai mulți oameni într-un timp mai scurt.

În urma unui studiu realizat de o echipă a Universităţii din Hong Kong a ieșit la iveală un adevăr dureros. Omicron este în transmitere comunitară. Și se poate înmulți de 70 de ori mai rapid în ţesutul bronhiilor decât varianta originală şi decât Delta.

„Este foarte posibil să se răspândească uşor chiar între persoanele vaccinate, mai ales în cazul celor care nu au primit recent o doză suplimentară”, a explicat Jeremy Kamil, profesor de microbiologie şi uminologie asociat Louisiana State University Health Shreveport.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre