Simona Ionescu / Redactor Șef

Nimeni nu mai poate să conteste criza climatică. Imagini dramatice cu efectele devastatoare ale secetei

Nimeni nu mai poate să conteste criza climatică. Imagini dramatice cu efectele devastatoare ale secetei
Seceta din ultima perioadă a început să dea mari bătăi de cap europenilor, iar italienii au pus piciorul în prag.

Autoritățile au început să ia tot felul de măsuri pentru a stopa efectele climei. Așa ceva nu s-a mai văzut niciodată.

Au început să se vadă efectele devastatoare ale secetei. S-au luat primele măsuri drastice

Persoanele care intenționează să plece acum în Italia, ar trebui să fie atenți la un aspect extrem de important, legat de apă. Pentru că seceta a început să se instaleze, primarul unui oraș din Italia a luat o decizie șocantă Potrivit informațiilor oferite de The Guardian, mai marele regiunii Emilia-Romagna le-a interzis frizelor și coafezelor să-și spele clienții pe cap de două ori.

În acest fel, speră să conserve apa. Carlo Gubellini, primarul din Castenaso, oraș situat lângă Bologna, e de părere că dacă doamnele și domnii vor avea părul curățat de două ori vor fi risipiți mii de litri de apă.

„Castenaso e un oraș mic, dar gândiți-vă ce ar înseamnă în cazul marilor orașe”

Pentru a fi sigur că nimeni nu încalcă hotărârea lui, acesta va face verificări. Iar dacă cineva va călca strâmb va plăti până la 500 de euro amendă. ”Dacă înmulțim catitatea de apă folosită pentru fiecare client, vorbim de mii de litri de apă pe zi. Castenaso e un oraș mic, dar gândiți-vă ce ar înseamnă în cazul marilor orașe”, a declarat edilul pentru Corriere della Sera. Restricții legate de consumul de apă au fost introduse și la Milano, unde fântânile publice au fost închise.

A secat lacul Amara

Se pare că nici în România situația nu e strălucită, iar recent s-a aflat că a secat lacul Amara din județul Buzău. Acesta era un lac natural, care se întindea pe o suprafață de opt kilometri pătrați și este un adevărat paradis al păsărilor sălbatice, care acum au dispărut. Specialiștii spun că nu doar încălzirea globală e vinovată, ci și mutarea cursului râului Buzău cu câțiva kilometri.

Sursă foto: aktual24

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre