Simona Ionescu / Redactor Șef

Nimeni nu rezistă în fața unei porții de plăcintă țărănească cu brânză de oaie. Rețeta e din bucătăria veche

Nimeni nu rezistă în fața unei porții de plăcintă țărănească cu brânză de oaie. Rețeta e din bucătăria veche
Când vine de plăcintă cu brânză, dulce sau sărată, oricine cedează și uită de orice dietă. Ce spuneți de o porție de plăcintă de data asta cu brânză de oaie? Veți rămâne surprinși de gustul extraordinar.

În plus, această rețetă extraordinară se spune că datează de sute de ani și este la fel de bună. Gospodinele care au încercat-o au fost aplaudate pentru bunătatea pusă pe masă.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o minunată plăcintă cu brânză de oaie aveți nevoie 1 kg făină, 200 ml lapte, sare, 3 linguri cu ulei, un cub de drojdie, ½ linguriță cu zahăr, puțin lapte călduț pentru a pregăti coca. Pentru umplutură: 500 g brânză de oaie, 250 g brânză de burduf, 2 ouă, puțin ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Pentru început, pregătiți maiaua din drojdie, zahăr, lapte cald și făină și lăsați la dospit. Amestecați apoi făina cu sarea și frământați coca cu 200 ml lapte călduț.

Plăcinta cu brânza de oaie, un deliciu

În final, adăugați trei linguri de ulei, dar nu toate odată, ci una câte una și frământați foarte bine. După ce coca a crescut până ce s-a dublat în volum, folosind o lingură, luați din aluat și modelați o cocă mai mică, de mărimea unui măr, apoi lăsați puțin să mai crească.

Cum pregătiți umplutura

Amestecați cât se poate de bine brânza de oaie cu brânza de burduf și două ouă, care vor fi bătute întocmai ca la omletă și  mai adăugați sare după gust. Întindeți o foaie de plăcintă cât mai mare, dar aveți grijă să fie subțire, puneți umplutura și adăugați, pentru un gust cu adevărat extraordinar mărar și ceapă verde. Împachetați plăcintă și introduceți la cuptor. Este un preparat care satisface toate gusturile, iar familia și prietenii cu siguranță vor mai cere încă o porție.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre