Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a făcut un anunț îngrijorător. În ultimele săptămâni de evoluție a pandemiei în Statele Unite, au descoperit semne deosebit de grave ale infecției cu noul cororonavirus. Au fost înregistrate 27 de cazuri ale unor persoane adulte, cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani, care au prezentat simptome îngrijorătoare, legate de inflamarea organelor interne, altele decât plămânii.

Sindromul a fost clasificat drept MIS-A – „sindrom inflamator multisistemic”. Trei dintre pacienți au murit sub ochii doctorilor. La autopsie, medicii legiști au descoperit că toate persoanele decedate aveau inima, rinichii și ficatul mărite de câteva ori.

Unii din pacienți au ieșit negativi inițial la testul COVID-19

„Deși hiperinflamarea și disfuncția organelor extrapulmonare sunt simptome în rândul adulților spitalizați cu forme severe de COVID-19, aceste afecțiuni sunt în general însoțite de insuficiență respiratorie. În schimb, pacienții cu MIS-A au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scăzut în sânge) sau anomalii observate în radiografii.

Doar 8 din 16 pacienți au avut simptome respiratorii documentate înainte de apariția MIS-A”, se arată în raportul săptămânal al specialiștilor de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite. Persoanele la care a fost descoperit acest sindrom inflamator, mai spun specialiștii de la CDC, aparțin unor grupuri rasiale.

Până acum, modul în care acționează virusul nu este cunoscut pe deplin de medici, iar acest lucru este descris în raport. Toți cei 27 de americani au fost pentru COVID-19, o parte din ei având rezultat negativ. Cu toate acestea, în analizele de sânge efectuate, medicii au descoperit anticorpi la acest virus, semn că ei au fost infectați.

Cum și-a cerut iertare Răzvan Simion de la Lidia Buble. Povestea continuă…

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri