Nu doar prințul Andrew a fost implicat cu pedofilii. Fratele lui, prințul Charles a apelat la unul. Scrisorile lor au ieșit la iveală

Nu doar prințul Andrew a fost implicat cu pedofilii. Fratele lui, prințul Charles a apelat la unul. Scrisorile lor au ieșit la iveală
Scrisorile prințului Charles recent apărute în spațiul public dezvăluie legătura pe  care o avea acesta cu pedofilul Jimmy Savile. Ceea ce discutau cei doi e de-a dreptul șocant.

Prințul Charles l-a rugat pe pedofilul Jimmy Savile să ajute la îmbunătățirea relațiilor publice ale familiei regale, adică să-i sfătuiască pe membrii familiei regale după o serie de dezastre de PR. Scrisorile scrise de mână ale viitorului rege către prezentatorul Jim’ll Fix It – ulterior dovedit a fi un pedofil prădător  cu peste 1000 de victime la activ– vor fi văzute pentru prima dată într-un nou documentar TV.

Charles l-a contactat ​​pe Savile după gafe de PR care l-au implicat pe fratele său, prințul Andrew și apoi pe soția acestuia, Sarah Ferguson. Ca răspuns, vedeta TV  a întocmit un plan de acțiune care a fost apoi prezentat reginei Elisabeta II și prințului consort Filip, scrie The Sun.

Ca să își îmbunătățească imaginea, prințul Charles a apelat la un pedofil

Charles ceruse sugestii despre unde ar putea face vizite publice, pentru a îmbunătăți imaginea casei regale.  O scrisoare scrisă de Charles la Sandringham pe 14 ianuarie 1989 spunea: „Poate că mă înșel, dar tu ești tipul care știe cel mai bine ce se întâmplă.  Ceea ce am nevoie cu adevărat este o listă de sugestii de la tine.  Îmi doresc atât de mult să ajung în părți ale țării în care alții nu pot ajunge.”

Așa cum s-a dovedit mai târziu, filantropia lui Savile a fost o cortină de fum pentru atacurile asupra sutelor de victime vulnerabile cu vârste cuprinse între cinci și 75 de ani. El a intrat în contact cu prințul și prințesa de Wales prin munca sa pentru Spitalul Stoke Mandeville, Bucks, în anii 1980.

După ce s-au împrietenit, Charles i-a cerut pedofilului, de asemenea, sfaturi cu privire la răspunsul despre dezastre, chiar după prăbușirea zborului Pan Am 103. Avionul a explodat deasupra Lockerbie pe 21 decembrie 1988, ucigând 259 de persoane, dintre care 11 la sol. Ducele de York părea să nu reușească să dea dovadă de empatie în aparițiile publice.

Pedofilul a conceput planuri avizate, ulterior, de regina Elisabeta II

Jimmy Savile a scris un plan de acțiune: „Orientări pentru membrii familiei regale și personalul acestora”.  Se cere „o persoană specială cu experiență considerabilă în astfel de chestiuni. Trebuie să existe o „cameră de incident” cu mai multe linii telefonice independente.  Regina ar trebui să fie informată în avans cu privire la orice acțiune propusă de membrii familiei.”

Charles a scris apoi o scrisoare mai elaborată. La o zi după dezastrul de la Lockerbie, Charles i-a cerut lui Savile să vorbească cu cumnata sa, Fergie ( Sarah Ferguson, soția prințului Andrew), al cărei comportament devenea din ce în ce mai jenant.

El a scris: „Mă întreb dacă ai fi vreodată pregătit să o cunoști pe cumnata mea, ducesa de York?  Nu pot să nu simt că i-ar fi extrem de util dacă ai putea.  Simt că s-ar descurca cu ceva din bunul tău simț simplu.” Prințul semnează corespondența lor ca „Charles” și se adresează lui Savile ca „Jimmy”.

Prințul Charles către pedofil: „Dragă Jimmy”

Pe 16 aprilie 1990, Charles a cerut ajutor cu un discurs pe care îl ținea la Guildhall din Londra. El a scris: „Ești atât de bun în a înțelege ce îi face pe oameni să reacționeze și ești minunat de sceptic și practic. Poți să arunci un ochi peste această schiță și să-mi spui cum crezi că putem atrage cel mai bine emoția oamenilor? Dragă Jimmy, nu îți pot spune cât de recunoscător sunt pentru cea mai utilă asistență pe care mi-ai oferit-o. Prințul Charles”.

Pe 4 iulie, el i-a mai scris o scrisoare, în timp ce se afla la Highgrove House. Din nou i se adresează foarte afectuos și, din nou, îi amintește cât de recunoscător îi este pentru ajutor. „Dragă Jimmy, nu îți pot spune cât de recunoscător sunt pentru cea mai utilă asistență pe care mi-ați oferit-o pentru discursul meu din Guildhall zilele trecute. A fost foarte bine din partea ta să te ostenești să pui cap la cap acele note splendide și să-mi oferiți idei deosebite. Cu mulțumiri din inimă, Charles”, mai arată The Sun.

O poveste britanică de groază: vedeta TV a abuzat sexual peste 1000 de băieți și fete

Disponibil deja pe Netflix, documentarul „Jimmy Savile: A British Horror Story” analizează modul în care Savile a intermediat contacte la cele mai înalte niveluri ale societății, inclusiv cu prim-ministrul Margaret Thatcher și ofițeri superiori de poliție. Evidențiază de asemenea modul în care The Sun a făcut dezvăluiri despre latura lui întunecată.

În 1983, a publicat un articol în care a oferit o perspectivă rară asupra laturii sale întunecate – „Unele dintre lucrurile întunecate pe care le-am făcut m-ar trimite cel puțin zece ani în pușcarie”.  A murit în 2011, iar un an mai târziu, grozăviile sale au ieșit la iveală.

Jimmy Savile a abuzat aproximativ 1000 de copii , băieți și fete, în birourile corporației britanice media. Personalitate excentrică, care purta costume țipătoare și părul platinat, el a realizat emisiuni de televiziune pentru copii și adolescenți din anii ’60 și până la începutul anilor 2000 la BBC. El este cunoscut și pentru angajamentul sau față de acțiuni de caritate, lucru pentru care a fost înnobilat de regina Elisabeta II și decorat de papa Ioan Paul al II-lea.

Acesta a abuzat sexual peste 1000 de copii, chiar sub nasul sefilor BBC, timp de 40 de ani. În anumite cazuri, care riscau să devină publice, inclusiv celebrul post de televiziune a intervenit și a plătit tăcerea victimelor. E și cazul unui fan al lui Jimmy, plătit cu 15.000 de lire, în schimbul tăcerii, după ce a fost abuzat chiar în sediul BBC.

BBC este suspectat că a trecut cu vederea unele fapte ale realizatorului. Scandalul a izbucnit după difuzarea de către postul ITV, la începutul lui octombrie 2012, a unui documentar în care cinci femei afirmă că au fost agresate sexual de Jimmy Savile pe când erau minore. Ulterior, mărturiile cu privire la presupuse abuzuri s-au multiplicat.

Sursa foto: Mirorpix, Instagram