Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu puneți niciodată mâncarea caldă în frigider. Specialiștii vă explică motivele

Nu puneți niciodată mâncarea caldă în frigider. Specialiștii vă explică motivele
Vă amintiți cum în copilărie bunica și mama lăsau întotdeauna mâncarea să se răcească și abia apoi o puneau în frigider? Care să fie motivul?

Tocmai ați gătit și ați și introdus mâncarea caldă în frigider? Trebuie să scăpați de acest obicei. Pot apărea multe momente neplăcute.

Nu puneți niciodată mâncarea caldă în frigider. Specialiștii vă explică motivele

Potrivit oamenilor de știință, în momentul în care mâncarea este fierbinte și cantitatea mare, frigiderul dumneavoastră va avea probleme. Și va dura mult până când acesta va reveni la temperatura inițială la care a fost setat. Pe de altă parte, vă veți putea lovi de schimbarea gustului alimentelor.

Sunt foarte multe mâncăruri care trebuie să se răcească fără modificări bruște ale temperaturii. Altfel, vă puteți trezi că ați gătit de pomană. Și nu în ultimul rând, e posibil ca o schimbare bruscă de temperatură să ducă la fisuri în sticlă sau vasele ceramice folosite.

Utilizați un vas cu apă rece în care ați pus câteva cuburi de gheață

Mâncarea se va lăsa la temperatura camerei o perioadă, iar ulterior introdusă la loc rece.

 

Pentru a ajuta la răcirea acesteia, puneți recipientul într-un vas cu apă rece, în care, eventual, puteți pune câteva cuburi de gheață. Aveți grijă însă ca apa să nu pătrundă în mâncare.

Oala cu mâncare se poate înfășura într-un prosop umed

Mai sunt și alte metode care vă ajută să răciți mâncarea. Puteți înfășura vasul cu un prosop umed, apoi așezați pe pervazul ferestrei. Veți fi mulțumiți de rezultat.

Ideal ar fi, spun specialiștii, dacă aveți o cantitate mai mare de mâncare, să o împărțiți în mai multe recipiente mici. În acest fel veți accelera procesul de răcire. Dar nici frigiderul nu trebuie umplut până la refuz cu tot felul de recipiente. Aveți grijă ca circulația aerului să fie garantată și mâncarea răcită în mod optim.

Sursă foto: adevarul, dcnews

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre