Nuntă de miliardari la Veneția. Cine au fost vedetele și povestea fascinată a familiei

Nuntă de miliardari la Veneția. Cine au fost vedetele și povestea fascinată a familiei
Nunta moștenitoarei Microsoft, fiica lui Bill și a lui Melinda Gates nu a fost singura nuntă opulentă din acest weekend. Și în Europa vedete din toată lumea au dansat și s-au bucurat.

A fost mare nuntă de miliardari la Veneția, sâmbătaa ceasta. Fiul celui de-al treilea cel mai bogat om din lume, Bernard Arnault, cu o avere estimată la 135 de miliarde de lire sterline, a ținut a doua nuntă la Veneția în compania invitaților de marcă, printre care Beyonce și Jay Z. Prima căsătorie a cuplului a avut loc la Paris, în urmă cu trei luni.

Alexandre Arnault este al doilea fiu cel mare al președintelui și CEO-ului lui Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), Bernard Arnault, care a fost declarat cel mai bogat om din lume, după ce l-a depășit pe Jeff Bezos, când valoarea sa netă a urcat la 135 miliarde de lire sterline (186 miliarde de dolari).  De atunci a fost depășit de Bezos și Elon Musk.

Tânărul de 29 de ani este vicepreședintele executiv al mărcii LVMH Tiffany & Co., după ce a funcționat anterior ca CEO al Rimowa – un producător de bagaje de înaltă calitate. Mireasa sa Géraldine Guyot este fondatoarea mărcii franceze D’Estrëe, care creează „accesorii de modă high-end”, inclusiv pălării și bijuterii. Ea a studiat la Central Saint Martins din Londra înainte de a se întoarce la Paris în 2015, scrie Daily Mail.

Pe lângă Beyonce, la nuntă a participat și Pharrell Williams.

Nuntă de miliardari la Veneția

Cuplul se întâlnește din august 2019 și s-a logodit cu puțin timp înainte. Mai exact de Crăciunul trecut, în urma unei propuneri romantice la Paris. Tot acolo a avut loc, acum trei luni, o ceremonie mai intimă. Mireasa a apărut într-o rochie albă, cu părul prins la spate în timp ce în mână avea un buchet de flori crem.

Alexandre s-a format ca inginer, absolvind în Franța Ecole Telecom ParisTech și Ecole Polytechnique.  A ocupat locuri de muncă la McKinsey & Company și KKR înainte de a se alătura companiei familiei.

El a fost numit la Rimowa în 2017 după ce a jucat un rol crucial în decizia LVMH de a cumpăra o participație de 80% la producătorul de bagaje de înaltă tehnologie pentru 640 de milioane de euro (716 milioane de dolari). Aceasta a fost prima sa achiziție în Germania.

În timpul mandatului de patru ani al lui Alexandre, Rimowa s-a asociat cu marca de îmbrăcăminte sport Supreme pentru o colaborare. De asemenea, a avut mare desfășurare de forță pe rețelele sociale pentru a atrage cumpărători și influenceri mai tineri și mai trendy.

Foto: Beyonce și Jay Z au participat la nunta miliardarilor de la Veneția. Grupul condus de bărbații Arnault vinde și brandul cosmetic al celebrei cântărețe

Acum, analiștii se așteaptă ca Tiffany & Co., care  face parte din grup de anul acesta, să fie transformată pentru a atrage și clienți asiatici. Alexandre va lucra sub conducerea lui Michael Burke, președinte și CEO la Louis Vuitton, care va conduce acum și Tiffany & Co.

Cine este socrul mare, Bernard Arnault, al treilea cel mai bogat om din lume

Arnault s-a născut în Franța în lumea afacerilor și și-a început cariera în 1971, lucrând pentru compania imobiliară familială Ferret-Savinel. A fost avansat la funcția de președinte în 1978 și a rămas în acest rol până în 1984, când a fost însărcinat cu restructurarea holdingului Financière Agache.

În cadrul acestui rol, tatăl a cinci copii a dezvoltat strategii pentru dezvoltarea mărcilor de lux de top, achiziționând Christian Dior ca vârf de lance al noii afaceri. LVMH s-a format în 1987 sub fuziunea lui Louis Vuitton și a producătorului de șampanie Moët Hennessy. În 1989, Arnault a devenit acționar majoritar al Moët Hennessy Louis Vuitton.

Portofoliul său prestigios include acum mărci de renume precum Givenchy, Marc Jacobs și FENTY. Dar și vinuri și băuturi spirtoase de lux și mărci de șampanie precum și parfumuri și produse cosmetice de lux.

LVHM deține peste 70 de mărci și a achiziționat, recent, Tiffany & Co. pentru 15,8 miliarde de dolari. Tranzacția s-a perfectat în ianuarie. Site-ul companiei spune că modelul LVHM „se bazează pe o viziune pe termen lung” care „stimulează creativitatea și excelența”. Compania are în jur de 163.000 de angajați și a raportat venituri de peste 58 miliarde de dolari în 2019.

Toți copiii sunt testați și implicați în afacerea LMVH

Miliardarul este căsătorit cu pianista Hélène Mercier, cu care are trei copii: Alexandre, Frédéric și Jean. El a fost căsătorit anterior cu Anne Dewavrin (acum în vârstă de 71 de ani), până în 1990, iar perechea are doi copii – Antoine și Delphine.

Singura fiică a miliardarului aflat pe locul 3 în topul mondial, Delphine, este director și vicepreședinte executiv al Louis Vuitton. Fiul cel mare, Antoine, care s-a căsătorit anul trecut cu supermodelul rus Natalia Vodianova, este CEO al Berluti și supraveghează imaginea, comunicațiile și mediul pentru LVMH.

Foto: Celebrul cântăreț Pharrell Williams a participat la nuntă alături de soția sa, Helen Lasichanh, și de fiul lor cel mare, Rocket Ayer.

Iar al treilea fiu, Frédéric este CEO al Tag Heuer. Bernard Arnault construiește un proces echitabil între frații Arnault testându-i pe fiecare în parte înainte să le ofere poziții cheie în companie. „Acest lucru le va permite să înțeleagă dacă pot conduce un astfel de grup”, a dezvăluit miliardarul.

Investiții diverse  de milioane de dolari

Bernard Arnault a investit și în Netflix în 1999, apoi a intrat în afacerea cu iahturi și a cumpărat Princess Yachts în 2008. El deține uimitorul superyacht Symphony, în valoare de 150 de milioane de dolari, care măsoară 101,5 m, transportă 20 de pasageri și are un cinematograf în aer liber și un jacuzzi.

Locuiește într-un castel vechi de 150 de ani din nord-vestul Saint-Emilion din Bordeaux, Franța, care aparține familiei miliardarului din 1998, în timp ce deține și o casă în prestigioasa enclavă Les Parcs de Saint-Tropez.

Arnault se mândrește cu aproximativ cinci case în Beverly Hills, în valoare totală de aproximativ 125 de milioane de dolari, dintre care două se află în cartierul Trousdale Estates, potrivit Capitalism.com. Între timp, publicația a relatat că Arnault a cumpărat și o insulă privată în Bahamas pentru 35 de milioane de dolari, care se numește Insula Indigo și măsoară 54 de hectare.

Nu în ultimul rând, LVMH mai deține Cheval Blanc Courchevel, un hotel de schi plin de farmec situat în apropiere de Trois Vallées, care are 36 de camere și apartamente uimitoare, trei restaurante, un bar și un centru de fitness. Mogulul de modă deține de altfel un avion privat Dassault Falcon 7X, care are un preț de listă de aproximativ 57 de milioane de dolari. El a deținut anterior un avion de mare viteză Bombardier Global Express, mai arată Daily Mail.

Sursa foto: Daily Mail, Pixabay