Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a umplut planeta de milionari. Cât de mulți sunt

S-a umplut planeta de milionari. Cât de mulți sunt
Numărul milionarilor din lume a crescut incredibil în anul pandemic 2020. Un studiu publicat de compania de consultanţă Capgemini arată cifrele exacte.

S-a umplut planeta de milionari, aceasta e concluzia analiștilor. Numărul persoanelor care deţin o avere netă de cel puţin 1 milion de dolari a crescut cu 6,3%, anul trecut. Astfel, în prezent în lume există aproape 21 de milioane de milionari. Mai precis 20,8 milioane, arată Capgemini.

Și averea totală deţinută de acest grup de persoane a crescut cu 7,6%. Firma de consultanță a calculat ce averi dețin cei mai bogați oameni ai lumii. În total este vorba de 80 trilioane de dolari. O mare parte din aceste câştiguri se datorează creşterii cotaţiilor bursiere.

Ţările cu cei mai mulţi oameni bogaţi sunt, în ordine, SUA, Japonia, Germania şi Japonia.  Practic, împreună, cele patru ţări deţin 63% dintre milionarii lumii.

S-a umplut planeta de milionari

Previzibil, cei care erau deja super-bogați s-au îmbogățit și mai tare. Cea mai rapidă creştere în 2020 s-a înregistrat printre cei cu averi de cel puţin 30 milioane de dolari. Rândurile acestora s-au majorat cu 9 procente.

Conform DPA, Compania Capgemini monitorizează preţurile acţiunilor, obligaţiunile deţinute, investiţiile alternative, banii lichizi şi proprietăţile pentru a-şi realiza evaluările. Acestea se bazează, de asemenea, pe date provenite de la organizaţii internaţionale precum Banca Mondială, precum şi pe informaţii din anchete în rândul milionarilor şi al managerilor lor de portofolii.

Topul celor mai bogați 10 oameni ai lumii îi conține, în ordine descrescătoare, pe următorii: Jeff Bezos, Elon Musk, Bernard Arnault, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffet, Larry Page, Sergey Brin, Larry Ellison și Steve Ballmer.

Sursa foto: Pixabay

Ea e îndrăgostită lulea, el cu ochii la alta. Ce se întâmplă cu relația cântăreței Maria Constantin

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre