O argentiniancă a renunțat complet la haine în Qatar, la Mondiale. Acum riscă pedeapsa cu moartea – Video incendiar

O argentiniancă a renunțat complet la haine în Qatar, la Mondiale. Acum riscă pedeapsa cu moartea – Video incendiar
Euforia a cuprins luxosul stadion Losail din Qatar la finala Cupei Mondiale la fotbal, când Argentina a învins naționala Franței.

Imaginile surprinse în peluză au arătat bucuria suporterilor, dar și pe o argentiniancă, care face o mișcare extrem de periculoasă pentru Qatar. Gestul ei e pasibil de pedeapsa cu moartea. De bucurie că echipa ei favorită a câștigat meciul și Cupa Mondială, femeia și-a dat tricoul jos și a început să sară în sus de bucurie, cu sânii goi și mari la vedere. Ea a fost rapid ascunsă de companionii ei, după un mesh, bărbații fiind mai conștienți de problemele care ar putea apărea din cauza expunerii indecente a femeii.

@thegoodsonfamily89 get them out haha world cup ties #argentina #france #flash #live #worldcup #qatar2022 #bbc #women ♬ original sound – thegoodsonfamily89

În timp ce Ministerul de Externe al Qatarului insistă că este „una dintre cele mai sigure țări din lume” și că „toată lumea este binevenită și nimeni nu este discriminat”, suporterii care au călătorit aici pentru meciurile Cupei Mondiale au fost informați din start că trebuiau să respecte regulile stricte.

Pedeapsa cu moartea încă se aplică în Qatar

Qatarul încă aplică pedeapsa capitală, iar pedepsele medievale legale includ biciuirea și lapidarea, cu toate că cea din urmă nu a fost niciodată utilizată.

De exemplu, turliștii pot fi fi acuzați de faptul că au consumat alcool în public, acesta fiind interzis. Persoanele care încalcă această regulă riscă șase luni de închisoare sau amendă. Și  străinii care fotografiază fără permisiune, înjură sau se cearta ar putea fi condamnați la închisoare.

În Qatar, relațiile dintre persoanele de același sex sunt pasibile de până la șapte ani de închisoare. Dar și relațiile intime în afara căsătoriei. Practic orice iubiți sau logodnici care rezervă o singură cameră la hotel, încalcă legea. Femeile pot fi închise până la șapte ani și pedepsite cu până la 100 de lovituri de bici dacă sunt găsite vinovate de angajare în relații sexuale în afara căsătoriei.

Femeile, sancționate și dacă au fost victime

E de notorietate situația aberantă în care a ajuns o europeană, anii trecuți. În anul 2016, o tânără olandeză de 22 de ani, Laura, a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru contact sexual extraconjugal și amendată cu 580 de lire sterline, după ce a raportat un viol.

Mai mult, în Qatar nu este tolerată expunerea umerilor, genunchilor, bustului sau abdomenului de către femei în public. Pentru expunere indecentă orice femeie riscă o amendă de 3.000 de dolari, aceasta fiind cea mai mică pedeapsă. Dacă autoritățile consideră că faptele au fost deosebit de grave se aplică pedeapsa cu închisoarea.

Sursa foto: Pixabay

Recomandarile noastre