Simona Ionescu / Redactor Șef

O fată a săbătorit Evaluarea națională 2020 până a intrat în comă alcoolică

O fată a săbătorit Evaluarea națională 2020 până a intrat în comă alcoolică
O fată din Botoșani a fost atât de bucuroasă că a luat nota 9 la Evaluarea națională 2020 încât s-a pus zdravăn pe băut. Fata le-a spus părinților că va ieși în oraș să sărbătorească. Bucuria s-a terminat, însă, la spital.

O fată, absolventă de gimnaziu a obținut o medie peste 9.00 la examenul național de Evaluare națională 2020, scrie evz.ro. De bucurie,  adolescenta a decis să sărbătorească acest succes. A dus paharul atât de des la gură, încât a ajuns la spital în comă alcoolică.

A săbătorit Evaluarea națională 2020 până a intrat în comă

Prietenii cu care se distra i-au sunat speriați pe părinții fetei, câteva ore mai târziu anunțăndu-i ceea ce s-a întâmplat cu fata lor. Părinții au aflat că fata lor a ajuns în comă alcoolică și că a fost chemată o ambulanță.

„Este cel puţin surprinzător. Părinţii erau în stare de şoc. Ei au ajuns la spital în acelaşi timp cu ambulanţa. Nu ştiau nici ei nimic, ce a băut fata, unde a băut, cu cine. Dar din păcate cam acesta este situaţia la cazurile de acest fel. Părinţii ştiu ceva, iar copiii ajung la spital din alte locuri şi anturaje. Fata aceasta a luat peste 9 la Evaluare națională”, a explicat un asistent de la CPU Pediatrie.

Citește și:

Evaluare naţională 2020. Rezultatele vor fi codificate

Evaluare națională 2020. S-au publicat rezultatele

Zece adolescenți în comă alcoolică

Potrivit medicilor, zece adolescenți au ajuns la spital din cauza băuturii, după ce au luat note mari la Evaluarea națională 2020.

Nu este primul caz în care un minor ajunge pe patul de spital după ce consumă băuturi alcoolice în exces.

„Indiferent ce facem noi în școală, atâta timp cât în afara școlii deși există un cadru legal vizavi de vânzarea băuturilor alcoolice și a tutunului, totuși avem agenți economici care vând aceste produse minorilor, fără a suporta consecințele legii, înseamnă că și munca noastră în școală este în zadar. Așteptăm raportul comisiei să ni-l transmită și cu propunere de sancțiune. Atâta timp cât era în curtea școlii va trebui să suporte regulamentul”, a declarat Gabriel Hârtie, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, citat de evz.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre