Simona Ionescu / Redactor Șef

O femeie a petrecut trei ani încercând să demonstreze că nu este moartă

O femeie a petrecut trei ani încercând să demonstreze că nu este moartă
O femeie declarată moartă în anul 2017 este de fapt foarte vie. Singura problemă este că ea nu poate convinge autoritățile că așa este. Situația extraordinară a lovit-o pe Jeanne Pouchain din regiunea Loarei din Franța.

În mod uimitor, nu există nici măcar un certificat de deces. Pouchain a devenit victima unei bizare decizii legale. Pouchain și avocatul Sylvain Cormier consideră că „erorile judiciare” au condus la pronunțarea deciziei în urmă cu trei ani.

Cum a început totul

Cum s-a întâmplat? Totul a început cu un fost angajat. Această persoană a părăsit firma de curățenie a lui Pouchain în circumstanțe aparent nefericite, acum câteva decenii. Lupta care a rezultat pentru despăgubirea lucrătorului a fost complicată.

La început Pouchain a pierdut. Apoi a făcut apel. Cazul a mers înainte și înapoi, până când în cele din urmă a fost audiat de Curtea de Casație. Deși s-a sperat că acesta va fi sfârșitul problemei, au pus doar o frână proceselor. Curtea a considerat cazul „în afara domeniului său”. 

Pouchain a fost declarată decedată

Următoarea oprire a fost la Curtea de Apel din Lyon. Aici, în noiembrie 2017, Pouchain a fost declarată decedată. Problema presupusei sale morți a apărut în instanță, afirmată de angajat. HuffPost notează că știrile au trecut fără verificarea faptelor. Judecătorii s-au pronunțat apoi în favoarea reclamantului.

Pouchain a condus o existență suprarealistă și stresantă de atunci. Cu soțul și fiul ei responsabili pentru o plată de peste 16.000 de dolari, lucrurile au mers din rău în mai rău. Nedorind să achite datoria, ei și-au pierdut mașina.

Cormier crede că scenariul este „nebun”. El speră să răstoarne decizia fatală și să-i redea clientei sale viața înapoi. Avocatul duce lipsa de progres din cauza stângaciei autorităților în ceea ce privește admiterea unei greșeli atât de colosale.

„Sunt în viață pentru soțul meu, pentru fiul meu, pentru cei dragi, pentru oamenii din jurul meu, dar pentru sistemul de justiție, sunt moartă”, spune Pouchin.

Când identitatea unei persoane poate fi scoasă din evidență într-un mod atât de nepăsător, îi face pe oameni să se întrebe cât de răspândită este problema. Revista Smithsonian a examinat problema în anul 2015, atrăgând atenția asupra unei statistici surprinzătoare: 12.000 de persoane sunt în mod greșit listate ca decedate în Statele Unite anual.

Ce cadou a primit Anastasia Soare de la Kris Jenner. “Regina Sprâncenelor” a fost impresionată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre