Polițistele poartă uniforme, una cu fustă, cealaltă cu pantaloni. Au și chipiele pe cap. Din primele investigații jurnalistice, ale presei locale, a rezultat că femeile nu erau polițiste adevărate, ci infirmiere la spitalul județean. Însă hainele pe care le purtau pe ele era uniformele unor agente. Cele două au fost filmate în timp ce performează așa-numitul dans „jocul găinii” la o petrecere.
IPJ Vaslui a dispus o anchetă după ce pe rețelele sociale au apărut imagini cu două femei îmbrăcate în uniforme de polițiste care dansează „jocul găinii”. Acest dans specific se practică la nunți, în diverse zone ale țării. Imaginile au ajuns, prima dată, pe Tik Tok. Petrecerea e în toi. Una din femei are în mână o tavă cu o găină.
Potrivit Vremea Nouă, evenimentul ar fi avut loc sâmbătă seara, la un restaurant din Vaslui, la petrecerea unui cuplu care ar fi împlinit 25 de ani de căsnicie. Aceeași sursă scrie că femeile nu sunt agente de poliție, ci infirmiere, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. La petrecere au participat mai mulți colegi de serviciu de-ai lor.
Poliția le caută pe agentele carte și-au împrumutat uniformele
După ce s-au lămurit că polițistele sunt infirmiere, șefii IPJ Vaslui vor să afle acum contextul în care ele au ajuns să îmbrace uniforme. „Cele două persoane prezentate nu sunt angajate ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus efectuarea de verificări urmând ca, la finalizarea acestora, sa fie dispuse măsuri legale”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Ce este dansul găinii
Jocul sau dansul găinii este o tradiție veche ce se păstrează mai ales la nunțile din Ardeal. Practic, o găină întreagă, rumenită bine în cuptor și ornamentată cu tot felul de podoabe, este dansată deasupra capului miresei și în jurul ei, după ce acesteia i se dă jos voalul. Nașa ridică voalul miresei, iar nașul plătește, ca simbol al „răscumpărării” fetei de la părinții ei.
Sursa foto: Vremea Nouă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook