Cazurile de coronavirus s-au înmulțit semnificativ și în Spania, în ultimele săptămâni. În acest moment, există o medie 89 de cazuri la 100.000 de locuitori. Media e mai mare față de cea a României, care a ajuns la 87 de cazuri de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori. În aceste condiții, Spania a fost inclusă pe lista țărilor din „zona galbenă”.
Începând cu data de 11 august, toți cei care se întorc în România, din Spania, vor fi obligați să intre în autoizolare sau chiar în carantină, în cazul în care prezintă simptome specifice.
Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețienie.
Dorian Popa, petrecere opulentă pe buza piscinei. Avem imaginile. Exclusiv
Cum a ajuns Esca desculță, în șură
Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta, sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Totodată, carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.
Spania, 12 proiecte de vaccin anti COVID-19
Amintim că în luna iulie, Ministrul Științei, Pedro Duque, anunța că există șanse ca Spania să producă un vaccin pentru coronavirus. „Avem 12 proiecte cu fonduri publice. Cinci grupuri din cele douăsprezece au terminat faza de cercetare și încep testările preclinice pe animale, unul din ele a încheiat deja prima fază și avem mari speranțe. S-a testat pe virus real și s-a creat imunitatea, este deja într-o etapă foarte avansată.
În același timp finanțăm transformarea și adaptarea fabricilor de vaccinuri veterinare pentru producția națională de vaccinuri umane, este o consecință pozitivă în proiectele pe care le finanțăm”, afirma ministrul.
Tot luna trecută, în Spania se vorbea despre apariția unui al doilea val al pandemiei, vorbindu-se de sute de noi cazuri noi sunt raportate zilnic. Specialiștii vorbeau despre apariția unui subtip al virusului, deoarece cele mai multe cazuri nou-apărute aveau simptome uşoare, sau erau chiar fără simptome.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook