Dragoste ca-n povești. Regele a fost gata să renunțe la tron pentru aleasa lui

Dragoste ca-n povești. Regele a fost gata să renunțe la tron pentru aleasa lui
Ne-am obișnuit să credem că atunci când un rege sau un prinț ajunge în fața altarului, totul merge ca uns, că nu sunt probleme. Căsătoria Regelui Willem-Alexander, 54 de ani, și a Reginei Máxima, 50 de ani nu s-a desfășurat deloc fără probleme.

Dar acum se știe că regele Țărilor de Jos, Willem-Alexander fost dispus să meargă destul de departe pentru aprobarea căsătoriei sale. El a fost  gata să renunțe la domnia sa pentru realizarea acesteia. În Olanda, înainte ca o nuntă regală să poată fi celebrată, guvernul trebuie să dea mai întâi permisiunea pentru aceasta.

Regele Willem nu i-a spus de la început Maximei cine e

Máxima l-a întâlnit pe moștenitorul tronului olandez în aprilie 1999 la Sevilia, Spania, în timpul Târgului de primăvară de la Sevilia: Feria de abril de Sevilla. Într-un interviu, ei au afirmat că prințul s-a prezentat simplu drept Alexander, astfel că ea n-a știut că el este un prinț. Au stabilit o întâlnire două săptămâni mai târziu, la New York, unde Máxima lucra pentru Dresdner Kleinwort Benson.

Cuplul și-a anunțat logodna la 30 martie 2001. Prințesa Máxima s-a adresat națiunii fluent în olandeză în timpul emisiunii televizate în direct. Máxima a primit cetățenie olandeză prin decret regal la 17 mai 2001 și acum deține dublă cetățenie: argentiniană și olandeză.

Nuntă regală, după aprobarea guvernului

Totul părea în regulă pentru căsătoria cuplului de îndrăgostiți Willem-Alexander și Máxima, până a apărut discuția despre tatăl lui Máxima. Și mai ales rolul său în dictatura argentiniană.

Prezența tatălui viitoarei regine, Jorge Zorreguieta a fost pusă în discuție atunci de premierul dea acea vreme, Wim Kok și de ministrul de stat Max van der Stoel. După un conflict între Kok, Prințesa Beatrix și Willem-Alexander, tatăl lui Máxima ar fi decis să nu participe la nunta fiicei sale. Prințesa Máxima și viitorul rege Willem-Alexander s-au căsătorit la 2 februarie 2002 printr-o ceremonie civilă la Amsterdam, care a fost urmată de o ceremonie religioasă.

20 de ani de căsătorie

Azi e aniversarea căsătoriei cuplului regal din Olanda. Regina Máxima a spus mereu că a fost îndrăgostită. „Nu eram interesată să devin regină”.

Faptul că tatăl lui Máxima avea legături cu un guvern dictatorial a fost aparent un subiect atât de sensibil încât a degenerat într-un conflict între prim-ministrul Kok, Prințesa Beatrix și și viitorul rege Willem-Alexander. Acel conflict a ajuns atât de mare încât Willem-Alexander nu a văzut altă soluție decât să renunțe la domnia sa pentru a se putea căsători cu aleasa lui.  El și-a dorit un singur lucru: să se căsătorească cu Máxima.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre