Simona Ionescu / Redactor Șef

O rețetă cât o vacanță în Thailanda! Curry cu somon

O rețetă cât o vacanță în Thailanda! Curry cu somon
Dacă visați la plajele însorite și relaxante din Thailanda, acelea pe care, recent, Gina Pistol și Smiley au fost în vacanță, vă propunem să vă „antrenați” înainte să vă achiziționați biletele de drum cu această rețetă.

Curry cu somon este o rețetă thailandeză absolut delicioasă, pe care merită să o încercați măcar o dată, din mai multe motive, toate bine întemeiate. În primul rând, somonul și restul legumelor din rețetă sunt deosebit de hrănitoare și aduc organismului un aport important de vitamine, minerale și alte substanțe profund nutritive. În al doilea rând, rețeta arată senzațional, e ca o explozie de culori în farfurie.

Și, știm cu toții, nutriționiștii ne recomandă mâncărurile cât mai colorate. Acestea bine dispun și oferă garanția faptului că sunt hrănitoare. Nu în ultimul rând, rețeta thailandeză de curry cu somon se prepară extrem de simplu, după cum veți vedea în cele ce urmează.  Ingredientele pentru această rețetă nu au gramaj în sens absolut, ea se gătește relaxat, „ochiometric”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sam Schnur (@thenaughtyfork)

Cum se prepară rețeta thailandeză de curry cu somon

Pentru început, se asezonează două fileuri de somon cu sare, piper, pudră de curry și turmeric. Coaceți apoi bucățile de carne de somon în cuptor la 350 de grade Celsius timp de exact 13 minute.

Separat se va prepara sosul de curry. Într-o tigaie mare cu ulei, la foc mediu, adăugați ardei roșii, verzi și galbeni tăiați felii, ceapa, broccoli și morcovii tocați. Adăugați câte legume doriți. După ce s-au rumenit timp de 5 – 6 minute, adăugați 2 căței de usturoi tocați și 1 linguriță de ghimbir tocat. Gătiți încă câteva minute și apoi adăugați 1 lingură de pastă de curry și amestecați.

Adăugați 1 cutie de lapte de nucă de cocos (light), 1 lămâie stoarsă, 1/4 linguriță de fulgi de ardei roșu și 1 lingură de zahăr brun. Se amestecă și se lasă să se gătească și să se îngroașe. După ce s-a îngroșat sosul, se adaugă busuioc și pătrunjel tocat. În final adăugați file-urile se somon și acoperiți-le cu sosul de curry.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre