Fie că sunteți un bucătar amator sau un profesionist în bucătărie, Poh Ling Yeow, vedeta MasterChef Australia spune că există greșeli pe care oamenii le fac fără să-și dea seama – inclusiv folosind o tigaie inadecvată pentru a găti friptură sau pește.
Cele mai uzuale greșeli în bucătărie
„Dacă doriți căldură mare, intensă, rapidă, alegeți o tigaie cu laturi joase și finisaj din fontă sau oțel inoxidabil, a spus Poh pentru Daily Mail Australia.
Părțile înalte vor prinde umezeala și vor crea un efect de aburi. O suprafață antiaderentă nu va conduce la fel de bine căldura, așa că evitați-o dacă vreți să sigilați carnea ( n.r. procedeu prin care bucata de carne se expune la caldură puternică timp foarte scurt, pe toate părțile, pentru a-și păstra armele în interior) – va tinde să se gătească prea mult înainte de a se produce o caramelizare decentă. Folosiți o tigaie antiaderentă pentru pește, deoarece carnea delicată tinde să se lipească de tigaie”.
O altă greșeală pe care o fac bucătarii de acasă este aceea de a nu folosi suficientă grăsime atunci când prepară mâncarea „Grăsimea este aromă și un conductor de căldură – atunci când nu o folosești suficient, ingredientele sunt abur și leșie, în loc de sigiliu și caramelizare”, a explicat ea.
Poh a spus prea des că oamenii fie asezonează prea mult, fie prea puțin, mâncarea. Pentru a evita să se întâmple acest lucru, celebrul chef are recomandări. „Condimentați puțin în timpul gătitului, apoi gustați întotdeauna și condimentați la sfârșitul procesului de gătit”, a spus ea.
„Dacă scădeți ceva (n.r. sosuri), condimentați cu atenție în timpul gătitului, altfel produsul se va concentra și va fi prea sărat la final – trucul este să tot gustați pe măsură ce înaintați în preparare”, a mai dezvăluit Poh Ling Yeow, vedeta MasterChef Australia.
În cele din urmă, Poh a spus că risipa de alimente este una dintre cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac atunci când vine vorba de depozitarea ierburilor și legumelor proaspete în frigider.
„Aveți grijă de produsele proaspete atunci când depozitați. Protejați ierburile și legumele în pungi de plastic pentru a vă asigura că au o viață mai lungă. Nimic nu trebuie lăsat descoperit în frigider, a explicat ea. Gândiți-vă la modalități creative de a utiliza resturile de legume. Feliați-le și sărați-le, apoi faceți o umplutură simplă. Dacă aveți dubii, faceți o tocană”.
Ascultați-vă corpul!
Fiind înconjurată de mâncăruri delicioase dulci și sărate în fiecare zi, Poh a spus că nu există „niciun truc adevărat” atunci când vine vorba de a se menține în formă și sănătoasă. „În afară de faptul că nu beau, mănânc de toate. Nu există niciun truc adevărat.
Corpul meu pare să știe să se echilibreze nutrițional, pentru că, dacă am avut ceva greu, voi pofti salată sau doar legume a doua zi. Nu fac o exerciții fizice constant, dar sunt incredibil de activă lucrând într-o bucătărie industrială și fiind un grădinar dornic. Merg la plimbări zilnice cu câinii și, ocazional, alerg și fac yoga”, a mai spus ea.
Ce poți găsi cu un buget de sub 50 de lei
Când prepară mese rapide, ușoare și delicioase dintr-o clipă, Poh a spus că există câteva feluri de mâncare pe care îi place să le facă în bucătărie, și care costă mai puțin de 50 de lei.
„Omletele în stil asiatic, cu orez, sunt printre mesele mele preferate”, a spus ea. Și a explicat cum se prepară: „Pur și simplu rumeniți usturoiul în orice ulei pe bază de legume, apoi adăugați fie o mulțime de mentă proaspătă, roșii tocate sau vinete care au fost prăjite la flacără deschisă. Adăugați două până la trei ouă amestecate cu sos de soia ușor, amestecați și prăjiți până când sunt fierte și veți avea cea mai delicioasă masă de servit cu orez”.
O altă rețetă preferată este un „banal” castron de orez prăjit. „Începeți cu o cantitate bună de ceapă, usturoi, ardei iute, apoi orez rece și orice aveți în frigider. O picătură de sos de soia sau sos de stridii și o mână de ierburi și puteți mânca”, a adăugat Poh Ling Yeow.
Sursa foto: Instagram
Exclusiv. Gina Pistol nu se dezlipește de Carmen Brumă. Care-i secretul!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook