Obiceiuri care îți distrug ficatul. Fructele, legumele cu frunze verzi ajută

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp. Ficatul joacă un rol vital în multe procese, inclusiv cel metabolic sau în cel de detoxifiere a sângelui.
Sănătatea corpului nostru depinde de bunăstarea ficatului. Deși ficatul poate înlocui celule bolnave, când un număr prea mare de celule este pierdut, nu mai poate funcționa corespunzător.
Iată care sunt cele mai frecvente, dar și cele mai periculoase obiceiuri, care îți pot distruge ficatul, scrie doctorulzilei.ro.
Este cea mai întâlnită cauză de afectare a ficatului. Excesul duce la afectarea masivă a acestui organ vital.
Ficatul este profund afectat, se poate ajunge la insuficiență hepatică. Nu e valabil doar pentru medicamentele convenționale, ci și pentru cele naturiste. Excesul de suplimente și ierburi afectează, de asemenea, ficatul, în mai multe stadii.
Este un obicei nociv pentru toate organele. Dar fumul de țigară afectează în mod indirect ficatul. Fumul produs de compușii toxici ai țigaretei ajunge la ficat, cauzând stresul oxidativ, generator de radicali liberi, care distrug celulele hepatice.
Multe studii științifice au demonstrat efectele devastatoare ale lipsei de somn pentru întreg organismul uman. Lipsa somnului duce la un șir lung de afecțiuni foarte serioase: obezitate, diabet, boli cardiovasculare și altele.
În cazul unei persoane care nu doarme suficient, grăsimea se stochează, nu se mai procesează. Când dormim, corpul intră într-un proces de regenerare. Dacă vrei un ficat sănătos, dormi cel puțin 8 ore.
Obiceiurile alimentare proaste afectează ficatul în timp, la fel cum face și excesul de alcool. Alimentele fără nutrienți duc la apariția steatozei hepatice, așa numitul ficat gras. Steatoza hepatică este definită ca acumularea de grăsime în exces la nivelul țesutului hepatic.
În cazul obezilor, ficatul este copleșit, nu mai poate procesa și regla cantitățile de zahăr și grăsime din sânge și de aceea stochează excesul în propriile celule hepatice, ducând, în timp, la complicații serioase.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook