Oficial, doar un singur vaccin anti COVID oferă protecție 100%. Vezi dacă ai ales „câștigătorul”

Oficial, doar un singur vaccin anti COVID oferă protecție 100%. Vezi dacă ai ales „câștigătorul”
Potrivit unui ultim studiu realizat de compania Johnson & Johnson, cei care s-au vaccinat cu acest tip de vaccin pot răsufla ușurați.

Pandemia e în toi și nebunia cu vaccinurile continuă. Să fie oare vaccinul Johnson & Johnson cel care va aduce pace pe pământ?

Oficial, doar un singur vaccin anti COVID oferă protecție 100%. Vezi dacă ai ales „câștigătorul”

Conform informațiilor oferite de specialiști în urma unui studiu recent realizat de compania Johnson & Johnson, vaccinul lor anti-Covid oferă protecție 100% împotriva formelor grave ale bolii, după doza a doua. De asemenea, studiul arată că rapelul este eficient în proporție de 94% în prevenirea infecțiilor simptomatice cu Covid și 75% eficient în ansamblu atunci când a fost administrat la 56 de zile după doza inițială.

Puterea protecției împotriva Covid-19 crește în continuare

”Vaccinul nostru cu o singură doză generează răspunsuri imune puternice și asigură imunitate de lungă durată. Când se administrează un rapel al vaccinului Johnson & Johnson Covid-19, puterea protecției împotriva Covid-19 crește în continuare. (…)

În plus, studiul nostru de fază 3 a constatat că o a doua doză administrată la 56 de zile după prima doză a oferit protecție de 100% împotriva formelor severe/critice de Covid-19 la cel puțin 14 zile după ultima vaccinare”, a declarat Mathai Mammen, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al unității de medicamente al Johnson & Johnson.

Johnson & Johnson vrea un pachet complet care include doza unică plus o doză de rapel a vaccinului său Covid-19

Interesant este faptul că vaccinul nu și-a redus din eficacitate nici după ce a apărut varianta Delta. Ca atare, în urma studiului intitulat ”Ensemble 2”, Johnson & Johnson vrea să depună o cerere la Agenția Europeană pentru Medicamente pentru un pachet complet care include doza unică, plus o doză de rapel a vaccinului său Covid-19. De reținut este faptul că în acest moment românilor care sunt vaccinați cu Johnson & Johnson le este recomandat să facă rapel cu vaccin ARN mesager.

Sursă foto: digi24