Oficial: Garash e cea mai bună prăjitură cu ciocolată din lume. Iată rețeta originală

Oficial: Garash e cea mai bună prăjitură cu ciocolată din lume. Iată rețeta originală
Săptămâna aceasta, ghidul culinar Taste Atlas a clasat Garash drept cea mai bună prăjitură, cel mai bun desert cu ciocolată şi cea mai bună prăjitură cu ciocolată din lume, ocupând locul cinci în clasamentul general al celor mai delicioase deserturi la nivel mondial.

Mai trebuie să știți că prăjitura Garash s-a plasat pe locul 50 în clasamentul celor mai bune preparate culinare din lume şi respectiv pe locul 10 în topul celor mai bune preparate ce pot fi servite la Sofia.

Tortul Garash este unul dintre cele mai populare deserturi bulgare, scrie Taste Atlas. Are cinci straturi de nuci măcinate, acoperite cu un ganaş din ciocolată neagră. Întregul tort este acoperit cu o glazură de ciocolată neagră decorată cu bucăţele de nucă de cocos sau portocale, nuci sau topping de ciocolată. Este un desert considerat „decadent şi dulce”. De aceea se servește în porții foarte  mici.

Ingrediente pentru tortul Ganash

Blat: 10 albușuri de ou;

400 de grame de nuci;

200 de grame de zahăr.

Umplutură: 400 de grame de cremă;

100 de grame de zahăr;

450 de grame de ciocolată neagră.

Ganașul de ciocolată: 200 de grame de ciocolată neagră;

2 lingurițe de ulei;

fulgi de fistic.

Mod de preparare

Pentru început trebuie să încălziți cuptorul la 160 °C. Pregătiți o formă de tort cu diametrul de 26 de centimetri și acoperiți-o cu o foaie de copt.

Introduceți în mixer albușurile de ou, amestecați-le și adăugați zahăr. Amestecați albușurile până ce acestea devin moi. Ele trebuie să se scurgă încet de pe mixer. După ce zahărul s-a topit complet adăugați nucile și amestecați cu o spatulă. Mai apoi cântăriți aluatul, împărțiți-l în 5 părți și coaceți în formă, pe rând, la o temperatură de 160 °C timp de 5 – 7 minute. Mai apoi răsturnați imediat vasul în care se află și înlăturați foaia de copt. E normal ca straturile să fie puțin lipicioase și moi. Lăsați-le să se răcească.

Prepararea umpluturii și asamblarea

Topiți ciocolata într-o tigaie cu puțină apă. Mai apoi introduceți crema în mixer (trebuie setat pe o viteză joasă) și adăugați zahărul. Ulterior adăugați ciocolata topită și amestecați până ce devine omogen.

Urmează cel mai important pas. Asamblarea tortului Garash.

Puneți peste unul dintre straturi un sfert din crema rezultată. Mai apoi puneți încă un blat  peste și repetați acțiunea până ce obțineți un tort. Folosiți-vă de crema rămasă pentru a acoperi marginile. După ce este gata, tortul trebuie lăsat în frigider timp de o oră.

Pentru ganașul de ciocolată trebuie să topiți ciocolata în tigaie în același fel ca pentru umplutură. Adăugați puțin ulei ca să strălucească. După ce s-a topit, turnați o parte din ciocolată deasupra tortului și lăsați-o să se scurgă. Repetați până ce suprafața tortului este acoperită complet de ciocolată. După ce ați acoperit tortul Garash lăsați-l la frigider să se întărească și decorați-l cu fulgii de cocos sau fistic.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre