Olivia Steer a pierdut în instanță. E scandalul momentului!

Olivia Steer a pierdut în instanță. E scandalul momentului!
Telenovela dintre cele două femei a început după ce Olivia Steer a spus că nu-și face teste pentru depistarea cancerului de sân și col uterin, iar Ramona Strugariu a făcut-o imbecilă.

Olivia Steer a pierdut pe fond procesul cu europarlamentarul USR Ramona Strugariu și va trebui să-i plătească 5.000 de lei, onorariu de avocat.

Olivia Steer și europarlamentarul USR Ramona Strugariu, din nou în instanță. Cum a început scandalul

După ce a fost insultată și amenințată de europarlamentarul Ramona Strugariu, Olivia Steer a dat-o în judecată și i-a cerut despăgubiri în valoare de 100.000 de euro, în procesul care a avut loc la Tribunalul București, după care a plusat până la 150.000 de euro, potrivit Fanatik.

Vedeta s-a supărat pentru cuvintele grele pe care i le-a spus europarlamentarul, respectiv ”eu nu cred în Olivia Steer”, ”aș vrea să-i spun că o consider o imbecilă”, ”o consider o amenințare pentru sănătatea publică și mă voi gândi foarte serios ce căi există, dacă există, pentru a fi oprită”, ”ce face este o ofensă, pur și simplu, la adresa victimelor acestor boli cumplite”.

Sau ”este complet iresponsabil ca oameni precum Olivia Steer (…) să vină cu teorii paraștiințifice, care pun în pericol sănătatea publică a unei țări”.

Mesajele Ramonei Strugariu i-au creat probleme și lui Andi Moisescu?

Mai mult, Olivia Steer susține că și soțul ei, Andi Moisescu, a avut parte de ”valul de ură”, iar mesajele europarlamentarului au fost preluate și de presă. ”Valul de ură a fost resimţit de întreaga sa familie, inclusiv de soţul său care este o persoană cunoscută publicului.

De altfel, notorietatea soţului său a devenit pentru pârâtă un vehicul care a ajutat la propagarea instigării la ură. Partea din mesaj conform căreia pârâta îşi lua angajamentul să „o oprească” reprezintă un veritabil act de ameninţare”, se arată în dosar. Dar Olivia susține cu tărie că nu a făcut nimic altceva decât”să-și exprime propriile convingeri personale, la care a ajuns după un studiu îndelungat”.

Ce spune instanța

Judecătorul nu a fost deloc impresionată de spusele Oliviei, ci i-a dat câștig de cauză Romonei Strugariu. ”Tribunalul constată că reclamanta nu este o simplă persoană fizică, întrucât exprimările sale constante de opoziţie contra măsurilor de sănătate publică au determinat de multe ori reacţii contrare, din partea mai multor personalităţi în domeniul sănătăţii, care s-au pronunţat cu privire la gravitatea şi impactul afirmaţiilor acesteia. (…)

Tribunalul constată că reclamanta nu a îndemnat la poziţii de echilibru în abordările autorităţilor statului vizavi fie de gravitatea anumitor boli (poliomielita, rujeola), fie de mortalitatea crescută din cauza diferitelor tipuri de cancer sau Covid 19, ci în mod invariabil a susţinut nelegalitatea şi lipsa de oportunitate a tuturor măsurilor adoptate în sensul reducerii incidenţei acestora, exprimându-se vehement şi controversat (de ex., afirmaţia pentru care a fost amendată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării)”, a mai spus judecătorul despre Olivia Steer.

Mai mult, instanța a decis că Olivia nu a dovedit că afirmațiile politicianului i-au creat probleme lui Andi Moisescu. Olivia a contestat decizia primei instanțe, iar cele două femei s-ar putea întâlni pe 14 noiembrie 2022, la Curtea de Apel București.