Omletă spaniolă cu piept de pui și verdeață. Rețetă

Micul dejun te ajută să ai energie în prima parte a zilei, momentul în care organismul este odihnit după somnul de noapte și ai cele mai mari șanse să dai randament ridicat la…orice ți-ai propune. Verdețurile sunt pline de vitamine şi aromă, aşa că vă îndemnăm să le folosiți cât mai mult! Astăzi vă prezentăm o rețetă ușoară de omletă spaniolă cu piept de pui și verdeață.
Micul dejun este important la orice vârstă, dar mai ales în cazul copiilor în creștere reprezintă o cale sigură către o dezvoltare armonioasă. Dacă tu nu mănânci dimineața, nici copiii tai nu o vor face. Începe cu exemplul propriu pentru a-ți putea deprinde copiii cu obiceiuri bune care le vor proteja, pe termen lung, sănătatea.
300 g piept de pui dezosat
2 cartofi medii, fierţi în coajă
6 ouă
2 ardei graşi
2 legături ceapă verde
50 g lapte
100 g brânză telemea
sare
piper
1 legătură mărar
1 legătură leurdă
ulei, pentru prăjit
Într-o tigaie încinsă, turnați puţin ulei şi căliți ceapa verde tocată timp de 1 minut. Adăugați ardeii tăiaţi feliuţe şi mai sotați un minut, apoi închideți focul. Puneți pieptul de pui la fiert în apă. După ce pieptul de pui a fiert şi s-a răcit, tăiați-l cubuleţe. Într-un castron, bateți ouăle cu laptele. Adăugați pieptul de pui, cartofii descojiţi şi tăiaţi cubuleţe, brânza rasă şi amestecul de ceapă cu ardei.
Spălați bine şi tocați mărarul şi leurda, apoi adăugați-le în compoziţie.
Asezonați cu sare şi piper, după gust, şi turnați amestecul într-o tavă rotundă de copt. Puneți tava în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, pentru 20-30 de minute.
Foto: Facebook
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook