Simona Ionescu / Redactor Șef

Orașul secret de sub Kremlin. Acolo s-ar afla atelierele vechilor alchimiști

Orașul secret de sub Kremlin. Acolo s-ar afla atelierele vechilor alchimiști
Rezidență oficială a președinților Federației Ruse, Kremlinul suscită și astăzi interesul întregii lumi. Și asta pentru că este încărcat de legende și mistere surprinzătoare.

Despre orașul de sub Kremlin s-a tot vorbit în ultima perioadă. Dacă până acum au fost doar speculații, acum apar alte surse care au susținut public, prin diverse articole, că acest așa-zis oraș secret chiar există.

Orașul secret de sub Kremlin. Acolo s-ar afla atelierele vechilor alchimiști

Sub Kremlin se crede că se află și un adevărat oraș, cu hrube, galerii și tuneluri ridicate pe mai multe nivele. Care, ar fi fost ridicate chiar din secolul al XV-lea. De asemenea, tot în adâncuri s-ar afla pivnițe și depozite uriașe în care au fost ascunse incredibile comori, cărți antice și hărți necunoscute.

Și tot aici ar fi și mult discutatele camere de ascultare. În perioada asediilor, iscoadele stăteau în tuneluri și ascultau cu mare atenție tot ce se întâmpla. Și erau extrem de atenți ca inamicul să nu pătrundă în orașul subteran. Tot aici se spune că s-ar afla și atelierele secrete ale alchimiștilor, care preparau tot felul de poțiuni magice.

Locul care ascunde cartea morții, Nekronomicon

Cât privește aceste laboratoarele se spune că aici există și cartea morții, Nekronomicon, în paginile căreia se află cele mai multe mistere ale universului.

De-a lungul vremii, labirinturile subterane au servit și ca temnițe în care au fost aruncate persoane ce trebuiau să dispară pentru totdeauna. Se crede chiar că a fost descoperit un bazin subteran, construit probabil de Ivan cel Groaznic, unde se pare că a avut loc o sinucidere în masă.

Biblioteca secretă a lui Ivan al III-lea

Dar asta nu e tot. Potrivit legendei, la al treilea nivel dedesubtul Kremlinului s-ar afla și o bibliotecă secretă care a aparținut suveranului Rusiei, Ivan al III-lea. În anul 1472 el s-a căsătorit cu prințesa Sofia Paleolog, nepoata lui Constantin Paleolog, ultimul împărat al Bizanțului.

Se spune că însăși prințesa ar fi adus o colecție de cărți și manuscrise a căror valoare este inestimabilă. De-a lungul vremii nici regele Sigismund al Poloniei, nici împăratul Napoleon nu au putut descoperi biblioteca secretă. Deși, unele surse au susținut că aceasta s-ar afla acum într-o cameră construită în stil egiptean, adânc îngropată sub Kremlin.

Sursă foto: tsar visit

 

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre