Simona Ionescu / Redactor Șef

Orez prăjit cu creveți. Un meniu „low carb” pe care îl veți adora

Orez prăjit cu creveți. Un meniu „low carb” pe care îl veți adora
Oricine s-a întors recent din Thailanda vrea, măcar o vreme, să își amintească de călătorie și de bucuria papilelor gustative trăită pe meleaguri asiatice.

Orezul prăjit cu creveți e un deliciu pe care nimeni din cei care au vizitat această țară nu a „scăpat”.  Dacă vă plac fructele de mare și mai ales creveții, trebuie să încercați acest preparat. Puteți folosi orice fel de fructe de mare și, dacă nu doriți, piept de pui, carne tocată de porc sau de vită sau chiar tofu. Aceasta este o rețetă foarte ușoară și necesită o pregătire minimă.

Orezul este foarte întâlnit în bucătăria asiatică, dar nu numai. Specialiștii spun că orezul furnizează energie organismului, stimulează activitatea cerebrală şi creşte speranţa de viaţă.

Ingrediente pentru orez prăjit cu creveți

✔️Ceapă roșie (1/2 tocată)

✔️ 2 căței de usturoi, tocați

✔️Ouă (2, bătute)

✔️Broccoli chinezesc (1 cană, tăiat în părți mai mici)

✔️Vlăstari de fasole (100g)

✔️Orez Konjac sau orice alt fel de orez (2 căni, fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj).

✔️Ulei de susan (1 1/2 linguriță).

✔️Craveți (300 – 350g, decojiți, chiar unii prefierți, dar puteți folosi și cruzi)

✔️ Sos de soia sau sos aminos de nucă de cocos (2 linguri)

✔️ Sos de stridii (1 – 1 1/2 linguriță)

✔️Ceapă de primăvară (opțional)

Mod de preparare

Încălziți uleiul de susan într-o tigaie mare la foc mediu-mare, adăugați ceapa și usturoiul și prăjiți-le până când devin aurii. Adăugați germenii de fasole și broccoli chinezesc și prăjiți timp de câteva minute pentru a se înmuia. Mutați legumele într-o parte și turnați ouăle în spațiul liber. În aproximativ 15 – 20 de secunde, mutați ușor spatula peste tigaie pentru a face omletă. Amestecați-le împreună cu legumele dvs.

Adăugați orezul konjac. Turnați sosul de soia și sosul de stridii. Amestecați-le împreună. Dacă aveți apă în exces în tigaie, lăsați-o să se evapore. Adăugați creveții și amestecați bine. Dacă folosiți creveți cruzi, lăsați-i să se gătească. Adăugați ceapa verde de primăvară (opțional). Lăsați să se răcească puțin și serviți.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre