Oribil! Aveți implanturi mamare? Iată ce se întâmplă în cazul unei contracturi capsulare

Oribil! Aveți implanturi mamare? Iată ce se întâmplă în cazul unei contracturi capsulare
Fie că recunoaștem, fie că nu, implanturile mamare sunt un corp străin, care ne cauzează probleme.

Potrivit specialiștilor, răspunsul natural al corpului când aveți implanturi e să formeze o cicatrice în jurul lor. Dacă țesutul cicatricial se face prea gros, apare contractura capsulară, când implantul devine dureros.

Aveți implanturi mamare? Iată ce se întâmplă în cazul unei contracturi capsulare

Oamenii de știință susțin că nimeni nu poate spune când o femeie se poate confrunta cu o contractură capsulară, dar incidența este de 10%. Uneori chiar mai mare la femeile care au avut parte de reconstrucția sânului sau au mai avut contracturi capsulare. Cum se tratează? Există momente în care această problemă se tratează cu medicamente, dar de cele mai multe ori se îndepărtează implanturile și acel țesut cicatricial din jurul lor.

Ce se întâmplă dacă nu înlocuiți implanturile mamare

Contractura capsulară trebuie luată imediat în seamă. Dacă implanturile, fie că sunt din silicon, fie din soluție salină se rup și nu sunt înlocuite, vă puteți trezi cu inflamații grave. De aceea, specialiștii le recomandă doamnelor cu implanturi să fie atente dacă sânul devine greu sau dureros și atunci să ia imediat atitudine.

Gradul de contractură capsulară este determinată prin examinarea vizuală și palparea sânului și RMN. De asemenea, specialiștii spun că riscul contracturii capsulare este crescută la implantul subcutanat.

 

Ce puteți păți dacă vă faceți implant mamar

În acest moment, implanturile mamare sunt cele mai întâlnite intervenții de chirurgie estetică, dar asta nu înseamnă că operația este lipsită de riscuri. Cele mai frecvente complicații sunt hematomul, care necesită reintervenție, dar și seromul, adică momentul în care se acumulează limfă în exces.

Femeile care optează pentru implanturi se confruntă des cu dureri cronice, care cedează după câteva luni de la sine. În cazurile în care optați pentru implanturi foarte mari, pot apărea vergeturile. Deși se întâmplă rar, poate exista și o cicatrizare defectuoasă sau se pot instala infecțiile. Nu în ultimul rând, au existat cazuri de bottoming-out, când implantul coboară pe torace, sub locul în care ar fi trebuit să stea.

Sursă foto: drpanturu