Uleiul de lavandă efecte pozitive asupra pielii, muşchilor şi inflamaţiilor. Pentru aroma sa plăcută, uleiul de lavandă este printre cele mai folosite la nivel mondial în prepararea produselor farmaceutice şi cosmetice.
Uleiul de lavandă, efecte pozitive asupra pielii, muşchilor şi inflamaţiilor
Uleiul de lavandă are efecte pozitive asupra pielii, muşchilor şi inflamaţiilor.
Proprietăţile uleiului de lavandă au fost descoperite abia la începutul secolului al XX-lea.
- Uleiul de lavandă este folosit în aromaterapie pentru acţiunile calmante şi de relaxare. Pentru aroma sa plăcută, este printre cele mai folosite uleiuri în prepararea produselor farmaceutice şi cosmetice.
- Sportivii sau oamenii mai în vârstă au uneori crampe musculare, din cauza oboselii muşchilor sau îmbătrânirea lor. Amestecaţi 5 picături de ulei de lavandă într-o lingură de ulei de floarea-soarelui şi ungeţi zona afectată. Veţi scăpa de dureri şi crampe, iar celulele musculare îşi vor relua activitatea. Uleiul de lavandă se absoarbe uşor în piele şi produce un efect sedative asupra nervilor.
- Lavanda ajută la îmbunătăţirea funcţiei cardiac. Înlătură palpitaţiile pe fond nervos, contribuie la normalizarea tensiunii arteriale. Când sunteţi nervoşi, iar inima începe să bată mai tare, uleiul de lavandă vă poate calma. Puteţi stropi pe un şerveţel 2-3 picături de ulei şi să mirosiţi câteva secunde. Puteţi pune 3-4 picături de ulei în cada de baie. Disconfortul va dispărea şi veţi simţi o stare general de bine.
- Inflamaţiile la nivelul picioarelor se pot dezvolta în timp şi provoacă dureri la mersul pe jos. Acest disconfort apare mai des la vârstnici. De ajutor poate fi o compresă umezită în ceai de muşeţel rece, pe care se pun 5 picături de ulei de lavandă şi 5 picături de ulei de salvie. Se aplică pe zona inflamată şi se ţine până se usucă.
Uleiul de lavandă. Precauții
Uleiul de lavandă se foloseşte cu precauţie. Este necesar sfatul medicului.
Uleiul pentru față și corp. Cum îl includem în rutina de frumusețe
Uleiul de cocos face pielea frumoasă. Ajută și la slăbit
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook