Uleiul pentru față și corp. Cum îl includem în rutina de frumusețe

Uleiul pentru față și corp. Cum îl includem în rutina de frumusețe
Pe lângă ingredientele cheie folosite în ritualul de frumusețe au revenit în atenția noastră și uleiurile din plante. Datorită acizilor grași esențiali și vitaminelor A și E, ingrediente cu puteri miraculoase asupra pielii, uleiurile sunt considerate un adevărat răsfăț pentru piele. Acestea hidratează ca niciun alt produs, lăsând senzația că tenul este mult mai elastic.

De obicei, femeile cu tenul gras nu consideră că este benefică înlocuirea cremei de față cu un ulei.  Însă, pentru un ten frumos, hidratat, elastic și pentru a preveni apariția ridurilor și a petelor, putem folosi cu încredere produse de îngrijire de profil de genul unui ulei pentru ten, ale cărui beneficii ne ajută să ne păstrăm apectul tânăr și sănătos. Tipul de ulei se alege în funcție de tipul de piele.

Ce sunt uleiurile pentru ten de fapt?

Uleiurile pentru îngrijirea tenului și a corpului ar trebui să fie indispensabile în rutina de îngrijire a oricărei femei. Având în compoziție extracte naturale din plante, acestea tonifică pielea, tratează acneea, diminuează ridurile, hidratează tenul și îl fac mai strălucitor.

Uleiul sau „sufletul plantei” constituie forța vitală a plantei. Orice ulei fără parfum din plante sau ulei sintetic poate fi folosit pe orice zonă a feţei sau corpului, nu sunt uleiuri mai bune decât altele pentru o anumită problemă sau zonă a corpului. Iar termenul de uleiul facial / ulei de faţă / ulei pentru ten sună mai bine și mai special decât simplul ulei.

Cum se folosesc uleiurile pentru ten

Uleiul natural aplicat pe piele are capacitatea de a stimula aptitudinile naturale de vindecare și regenerare a epidermei totodată având și proprietăți antibiotice și antiseptice, astfel că ideea conform căreia folosirea acestora îngrașă și mai mult pielea este doar o prejudecată.

Aplică în fiecare dimineată și seara 3-4 picături de ulei pe față și pe gât, apoi oferă-ți câteva minute în care să masezi energic zona până intră bine în piele. Aplicarea uleiului se va face după folosirea produselor de tipul cleanser, toner sau exfoliant. Un peeling delicat aplicat anterior va facilita acțiunea uleiului și îi va spori eficiența.

Uleiurile faciale pot fi folosite cu orice ser, tratament, exfoliant AHA/ BHA sau orice alt produs. Ceea ce nu trebuie să faci este să amesteci uleiul cu produsul hidratant cu factor de protecţie solară pe care îl aplici dimineaţa pentru că eficienţa factorului de protecţie o să scadă.

Cicatricile acneice: cum apar și cum să scapi de ele