Ce beneficii ai dacă iei o linguriţă de ulei de măsline pe stomacul gol

Ce beneficii ai dacă iei o linguriţă de ulei de măsline pe stomacul gol
Uleiul de măsline are un conţinut ridicat de acizi graşi Omega-3. Acest ulei consolidează şi protejează sistemul imunitar. O linguriţă de ulei de măsline pe stomacul gol are efecte deosebite.

Locuitorii din regiunile mediteraneene consumă în mod current uleiul de măsline, în medie, patru-cinci linguri pe zi. O linguriţă pe stomacul gol are parte de efecte deosebite pentru întregul organism, spun specialiștii.

Uleiul de măsline. Beneficii

Uleiul de măsline este cea mai veche grăsime vegetală descoperită de oameni. Egiptenii le dădeau grecilor grâne pentru a primi în schimb ulei de măsline.

  • Uleiul de măsline este un puternic antioxidant, consolidează şi protejează sistemul imunitar, contribuind astfel la întărirea organismului în lupta cu infecţiile.
  • Oamenii de știință au studiat uleiul de măsline. Cei care au folosit în mod regulat ulei de măsline, atât pentru gătit, cât şi ca pansament, au avut un risc cu 41% mai mic de accident vascular cerebral, comparativ cu cei care nu au consumat deloc. În plus, uleiul de măsline conţine polifenoli, care ajută la menţinerea în limite normale colesterolul.
  • Într-un studiu publicat în revista Toxicologie şi Farmacologie, aflăm și că uleiul de măsline conține oleocantal (un puternic antiinflamator) care inhibă acele proteine toxice care blochează sinapsele pe hipocampus, adică primul semn de debut al bolii Alzheimer, afecţiune degenerativă a sistemului nervos, care determină probleme de memorie, gândire şi comportament.
  • Tot oamenii de știință spun că uleiul de măsline este extrem de bogat în grăsimi mononesaturate şi încărcat cu puternici antioxidanţi. Componentele conţinute în uleiul de măsline au dovedit că încetinesc creşterea tumorilor în ţesutul mamar.

Cove: “De ce mi-a fost teamă, de-asta n-am scăpat”

Recomandarile noastre