Papa Francisc, mesaj dur: “Este corect să angajezi un asasin?”

Papa Francisc, mesaj dur: “Este corect să angajezi un asasin?”
Președintele Argentinei Alberto Fernández a anunțat la începutul acestei luni că vă prezenta un proiect de lege pentru legalizarea avortului, spunând că aceasta vă salva vieți împiedicând femeile să recurgă la proceduri clandestine nesigure. Fernandez a militat pentru o legislație corespunzătoare în ceea ce privește situația avorturilor, dar pandemia de coronavirus a întârziat înaintarea propunerii până în această lună.

După ce o epistolă scrisă de mâna lui  Papa Francisc a circulat pe rețelele de socializare în această săptămână, portalul de știri al Sfântului Scaun a confirmat vineri intervenția Papei asupra unei legi propuse în Argentina pentru legalizarea avortului.  În epistola din 22 Noiembrie, Papa Francisc încurajează femeile argentiniene care protestează împotriva unei noi legi propuse pentru a legaliza avortul, spunând că protecția vieții este mai presus de toate o chestiune de etică umană: „Este corect să elimini o viață umană pentru a rezolva o problemă? Este corect să angajezi un asasin pentru a rezolva o problemă?”, scria suveranul pontif în scrisoare. 

Vatican News a confirmat informația și a spus că Francisc răspundea unui grup de femei din cartierele din Buenos Aires unde obișnuia să predice, care s-au organizat în ultimii ani pentru a se opune eforturilor de decriminalizare a avortului. În scrisoare, Francisc le-a mulțumit femeilor pentru activism și le-a încurajat, spunând că „țara este mândră că are femei ca voi”.

Iertare pentru femeile ce fac avort 

În prezent, țara natală a lui Francisc (Argentina) incriminează avortul, cu excepția cazului de viol sau a riscului pentru sănătatea mamei. Francisc a susținut cu tărie doctrina catolică care interzice avortul, denunțându-l că făcând parte din „cultura aruncării” de astăzi, care nu respectă demnitatea celor nenăscuți, a celor slabi sau a persoanelor în vârstă. Totuși, el a oferit o abordare milostivă femeilor care au recurs la avort, permițând simplilor preoți și nu doar episcopilor să le absolve dacă acestea caută iertare.

Sursă foto: Facebook

Sâmbătă, 28 noiembrie, în Argentina vor avea loc mai multe proteste împotriva proiectului de lege privind avortul. Unul dintre ele este numit „Marșul papucilor”, care va cuprinde participanții adunați în Buenos Aires în fața sediului Congresului Național, pentru a se ruga Rozariului și a pune viața celor nenăscuți sub protecția Fecioarei Măria, anunță site-ul Vaticannews.va

Robert Redford, frumosul de la Hollywood, viață blestemată