Simona Ionescu / Redactor Șef

Paste cu sos pesto de spanac

Paste cu sos pesto de spanac
Pentru că e vară și găsiți o sumedenie de ingrediente proaspete în piață, vă propunem o rețetă aparte. Sosul pesto din spanac este o alegere ușoară, sănătoasă și plină de arome.

Paste cu pesto de spanac este o rețetă cât se poate de simplă. Prepararea durează maxim 20 de minute. Partea bună e că puteți prepara sosul în cantitate mai mare și apoi să îl păstrați la frigider. Poate fi garnitură ideală și pentru tartine, dar și ca garnitură alături de carne albă – pui sau pește.

Ingrediente: 3 – 4 mâini pline de spanac proaspăt, 2 – 3 linguri de parmezan ras, 3 – 4 linguri de ulei de măsline, jumătate din sucul unei lămâi, 2 căței de usturoi, o mână de nuci sau semințe de pin, sare și piper (după gust), câteva roșii cherry.
Paste la alegere: fusilli, penne, farfalle, spaghete etc.


S-a demonstrat ştiinţific: inteligenţa copilului vine de la mamă

Rețete cu frunze de lobodă, două feluri de mâncare


Mod de preparare: Începeți cu sosul pesto. Aveți nevoie de un blender în care puneți toate ingredientele și le mixați până devin o pastă. Dacă nu este destul de cremoasă, adăugați apă ( varianta light) sau ulei de măsline.

După ce ați realizat sosul pesto, puneți pastele la fiert și urmați instrucțiunile, ca să nu le gătiți în exces. Când sunt gata fierte, le scurgeți cu o strecurătoare. Puneți apoi pastele într-un bol încăpător, adăugați sosul pesto de spanac și mestecați bine. Serviți cu parmezan ras deasupra și cu câteva roșii cherry trase în ulei pentru potențarea aromei.

Sursa Pixabay / Engin-Akyurt

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre