Paste cu unt de arahide. Cel mai rapid preparat pentru masa de seară

Paste cu unt de arahide. Cel mai rapid preparat pentru masa de seară
Acest preparat este gata în numai câteva minute, dar este mai mult decât delicios. Singura  mențiune ar fi să nu fiți alergici la arahide, astfel încât să puteți savura în voie.

Tot ce aveți nevoie pentru a prepara aceste paste cu unt de arahide e o porție de tăiței sau paste, preparate. Apoi, mai trebuie să amestecați sosul. E gata cât ai clipi.

Atât timp cât îl consumi cu moderație, untul de arahide e un aliment sănătos. Nu este recomandat să consumi mai mult de două linguri de unt de arahide pe zi. Astfel, alimentul nu te va îngrașă și te vei bucură și de numeroasele avantaje penru sănătate. Untul de arahide este o sursă bogată de vitamina E, vitamina B6, niacina (vitamina B3), fosfor, magneziu, zinc și cupru, toate acestea „însoțite” de 0 grame de colesterol.

Cantitatea ridicată de proteine face din untul de arahide o gustare sățioasă. În același timp, proteinele ajută la formarea și refacerea mușchilor. Doar 16% din grăsimile untului de arahide sunt săturate. Restul de 84% reprezintă grăsimi mono și polinesaturate, considerate „grăsimi sănătoase”.

Fibrele conținute de untul de arahide joacă și ele un rol important în reducerea colesterolului și a zahărului din sânge. De asemenea,  vitaminele conținute de untul de arahide protejează organismul de acțiunile toxice ale radicalilor liberi. Vitamina E este recunoscută că un puternic antioxidant, în timp ce niacina împiedică deteriorarea ADN-ului celulelor. Tot niacina ajută la procesarea grăsimilor din organism, sprijinind astfel metabolismul.

Ingrediente pentru tăiței cu unt de arahide

2 linguri de unt de arahide (eu am folosit untul de arahide gros și crocant)

2 linguri de oțet de orez

2 linguri de sos de soia

2 linguri de sirop de arțar sau 1-2 curmale medjool mari, după gust (se amestecă sau se pasează în sos)

fulgi de chili după gust

o porție de paste sau tăiței

Mod de preparare

Fierbeți pastele, apoi scurgeți-le. Combinați ingredientele pentru sos într-un castron mic sau într-un blender până la omogenizare. Folosiți curmale pentru a îndulci acest lucru- oferă o consistență mai groasă, siropul de arțar funcționează de asemenea, dar rezultatul va fi mai subțire. Pentru tăiței – gătiți conform ambalajului, apoi încorporați sosul și acoperiți cu ceapă verde tocată, coriandru și alune tocate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by k a y l i e (@kaylieshealthyrecipes)

Sursa. Instagram