Pățanie din Grecia. La Mamaia ar fi stat copilul cu meduza pe el și alții îi făceau poze pentru FB

Pățanie din Grecia. La Mamaia ar fi stat copilul cu meduza pe el și alții îi făceau poze pentru FB
Hai că nu puteam să finalizăm vacanța în Grecia fără o peripeție. Din cauza unor seisme la mare adâncime (zic localnicii), meduzele au venit la mal.

O meduză s-a lipit de Ily, nepoata mea. Așa durere… Vai! Nu vă imaginați ce clipe a trăit sărăcuța.

Din fericire, un domn cu uniforma de la bistroul amenajat pe plajă a venit imediat și s-a oferit să ne ducă la cel mai apropiat spital.

Am acceptat instant și ne-am urcat – eu, sora mea și nepoata – în mașina lui. Doctorul îi era prieten, știa tot circuitul. Tratamentul a fost gata în câteva minute, iar durerea lui Ily a devenit suportabilă.

Ne-a dus la farmacie și a plătit și medicamentele, noi plecaserăm în prosoape.

După ce ne-am liniștit am aflat că îl cheamă Stefanos (foto) și că e chiar patronul bistroului de pe plajă.

Nu știu cum să-i mulțumesc altfel… Am puține cuvinte pentru tot ce a făcut, pentru atitudinea lui.

Fata e bine! Pleacă acasă cu un „tatuaj”, cu un tricou și o șapcă de la Diamond și cu un exemplu de OM BUN!

Deși ne-am fi descurcat și fără ajutor, faptul că un străin își lăsă treburile și-ți vine alături… Asta e Grecia! Credeți-mă, ce e al lor, e al lor!

Ce tare!!! De la o postare s-a născut o comunitate!

A doua zi, după ce Ily a fost înțepată de o meduză și am fost ajutați de Stefanos, mai mulți greci din Nea Moudania au venit în zorii zilei să adune meduzele din apă!!!

Povestea gestului frumos făcut de Stefanos, patronul bistroului Diamond de pe plajă, pe care am scris-o pe Facebook, a ajuns și pe forumurile locale și… Iată!, pozele vorbesc de la sine.

Au întrebat cum se simte Ily și, pentru că știu că zona e frecventată de foarte mulți copii, au decis să dea o mână de ajutor!

Au curățat cât au putut și înțeleg că toți turiștii veniți pe bucata aceasta de plajă au fost informați de posibilul pericol.

De la o simplă postare pe Facebook… Wow!

Știu că am început cu „de la o postare s-a născut o comunitate”, însă mie mi-e clar că la greci simțul civic e înnăscut.

JOS PĂLĂRIA!

PS: Grecii au fost uluiți să vadă aprecierile românilor care au lăsat comentarii la postarea inițială. Am crescut și noi în ochii lor, să știți!

Recomandarile noastre