Pate de linte roșie și ardei copt, cremos, gustos și aromat. Perfect pentru micul dejun din Postul Paștelui

Pate de linte roșie și ardei copt, cremos, gustos și aromat. Perfect pentru micul dejun din Postul Paștelui
Odată cu intrarea în Postul Paștelui, gospodinele se întrec în a găti tot felul de rețete care să fie mai ales pe placul copiilor. Ce spuneți de un super gustos pate de linte roșie și ardei copt?

Este minunat pe felii de pâine prăjită, lipii sau tortilla și poate fi luat și de cei mici la școală. Orice gospodină se va face remarcată cu pate de linte roșie și ardei copt.

Dacă faceți parte din categoria celor care iubesc pateul de ficat, puteți găsi o alternativă gustoasă: pate de linte roșie și ardei copt. Este un produs care se prepară foarte ușor, dar și pentru orice buzunar.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti minunata rețetă de pate de linte roșie și ardei copt, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 150 g linte roșie, 1 ardei kapia mare, 1 cățel mic de usturoi, 1/2 linguriță cu pudră de chimion, ½ linguriță cu boia dulce, ½  linguriță cu turmeric, 1-2 linguri cu ulei de măsline, 1 linguriță cu suc de lămâie, ½ linguriță cu sare.

Mod de preparare

Spălați foarte bine lintea, apoi puneți la fiert în 500 ml apă. Pentru un gust mult mai bun, puteți folosi în loc de apă supă concentrată de legume. E nevoie să mai suplimentați cu apă, pentru că aceasta se poate evapora destul de repede. Lintea se va fierbe la foc mediu până când se înmoaie. În timp ce lintea fierbe, puneți la copt ardeiul.

Trebuie să aibă consistența unei creme fine și omogene

Presărați puțină sare peste el, acoperiți pentru o oră și curățați de coajă, apoi îndepărtați cotorul și semințele. Scurgeți lintea roșie și lăsați să se răcească complet. Ulterior puneți lintea alături de ardeiul copt în mixer, blender sau robot. Adăugați sare și condimente, dar și un cățel sau doi de usturoi, după preferințe. Puneți și o lingură cu ulei și o linguriță cu suc de lămâie și amestecați până obține o cremă fină și omogenă. Puteți consuma ca atare sau cu baghete de legume.

Recomandarile noastre