Simona Ionescu / Redactor Șef

Paul McCartney și dezvăluirile lui despre așa-zisele orgii ale trupei The Beatles

Paul McCartney și dezvăluirile lui despre așa-zisele orgii ale trupei The Beatles
Sir Paul McCartney a dezvăluit că încă folosește un amplificator pe care l-a cumpărat la vârsta de 14 ani. Este vorba de „Little Green Amp”, mai exact modelul Elpico AC55.

Amplificatorul este simbolic pentru trupa legendara The Beatles, fiind folosit pe scenă în multe dintre performance-urile muzicale. De exemplu, sunetul „fuzz-guitar” de pe cântecul Tax Man, single-ul principal al albumului Revolver (1966), se spune că este creat de Paul care cântă exact printr-un astfel de amplificator Elpico.

Deși nu se știe cât costa amplificatorul în 1956, în prezent acesta se vinde cu 800 – 1.000 de lire sterline. „Acesta este primul meu amplificator pe care l-am avut vreodată, și îl am de la vârsta de 14 ani. După cum vedeți arată ca o piesa de mobila din anii 50. A trebuit sa îl repar acum, fiindcă este foarte vechi”, a relatat celebrul component al The Bealtes, într-un interviu.

Amplificator „vintage” pentru magnetofoane

Potrivit Premier Guitar, Elpico AC55 a fost fabricat pentru prima dată de compania britanică Lee Products în jurul anului 1956 și avea scopul de a amplifica magnetofoanele și casetele de înregistrare.

Studioul Macca include, de asemenea, contrabasul legendarului Bill Black, cu care a cântat pe melodiile lui Elvis Presley, inclusiv Hound Dog și Heartbreak Hotel. Basul a apărut și în filmul Elvis din 1957, Loving You.

Paul a dezvăluit că acel contrabas a fost un cadou de la soția sa Linda, care a murit la un an după turneul din 1998. „Pentru mine este o bucată de lemn foarte specială și, ocazional, o folosesc atunci când doresc un sunet diferit. Nimic complicat, dar pentru o linie de bas foarte simplă”, a relatat artistul.

Sir Paul la 78 de ani

În vârstă de 78 de ani Paul McCartney este unul din „cei patru fabuloși”, cum erau cunoscuți membrii trupei The Beatles. Alături de John Lennon a fost considerat creierul trupei. De asemenea a avut o carieră solo impresionantă și o viață dedicată muzicii.

El a fost fiul unei moașe și al unui comis-voiajor pianist amator într-o trupă locală de jazz. Asta a făcut ca micul Paul să ia contact cu muzica de timpuriu, pentru ca ulterior să ajungă printre cei mai cunoscuți compozitori din istoria muzicii. În perioada de glorie a The Beatles fetele pur și simplu leșinau la vederea lui și a colegilor săi de trupă. Băieții din Liverpool au devansat toate clasamentele și au cucerit fanii de pe întreg mapamondul.

„Four Fab”

Considerată trupa a cărei muzică a fost cea mai influentă pentru „era rock” care a urmat, The Beatles a fost înființată în anul 1957 în Liverpool, Marea Britanie, fiind alcătuit din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr. Grupul s-a dezvoltat dintr-o pasiune comună pentru rock-and-rollul american. Până să ajungă la numele cunoscut, a avut altele: The Quarrymen și The Silver Beetles.


Astra Film 2020 pune lupa pe „România reală”. Ce filme de senzație vor fi proiectate

Iubirea e iubire. Iată cele mai simpatice cupluri de vedete gay


În toamna lui 1961, Brian Epstein, managerul unui magazin de discuri din Liverpool, a văzut trupa şi s-a îndrăgostit instantaneu de muzica ei, fiind convins de potenţialul comercial. El a devenit impresarul formației şi a bombardat companiile muzicale britanice importante cu scrisori şi casete cu înregistrări ale trupei, obţinând, în final, un contract cu Parlophone, o filială a casei de discuri gigant EMI.

Super talentul lui Paul McCartney s-a văzut încă de la început. Avea puțin peste 20 de ani când devenise deja evident talentul care avea să îl ducă foarte departe. Alături de Lennon a compus versuri și cântece iconice precum Hey Jude sau Yesterday. Iar în anul 1965, când The Beatles au înregistrat albumul Rubber, Paul McCartney a devenit o forță muzicală.

De atunci a crescut nu numai ca și compozitor dar și ca instrumentist, aranjor, producător și director muzical de facto al formației, după cum a declarat muzicologul Ian McDonald, potrivit Internațional Business Times.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre