O nebunie de tocăniță de ardei copți pentru Postul Crăciunului. Rețeta face furori pe internet
Ardeiul conține 30 de antioxidanți diferiți, cu beneficii uriașe asupra sănătății.
Benefic în tratarea artritei, ardeiul menține pielea sănătoasă, e foarte bun pentru funcționarea creierului și susține sănătatea oculară. Iată doar câteva motive pentru care să încercați o minunată rețetă de tocăniță de ardei copt.
Pentru a pregăti delicioasa tocăniță de ardei copt, aveți nevoie de următoarele ingrediente: câțiva ardei (dacă alegeți ardei capia, gustul va fi cu atât mai bun), sare, 1 ceapă mai mare, câteva roșii proaspete sau în suc propriu. Vă mai sunt necesare o frunză de dafin, 100 ml suc de roșii și piper.
Potrivit informațiilor oferite de yummy.expert, începeți rețeta prin a spăla bine ardeii, apoi ștergeți cu un șervețel. Puneți ulei și puțină sare în tigaie, lăsați să se încălzească și adăugați ardeii. Când aceștia capătă o culoare frumoasă, scoateți într-un vas și acoperiți cu o farfurie.
Tocați mărunt ceapa și câțiva căței de usturoi, iar roșiile le puneți într-un vas cu apă clocotită. Pentru ca pielița să se desprindă cât mai repede, le puteți face o micuță crestătură sub formă de cruce. Lăsați câteva minute, apoi decojiți roșiile și tăiați în bucățele mai mici.
Puneți ceapa alături de usturoi la călit, adăugați și o foaie de dafin, apoi suc de roșii și roșiile tăiate și lăsați să fiarbă. Decojiți ardeii.
Adăugați la preparat o jumătate de pahar cu apă, puțin piper, așezați și ardeii și lăsați să fiarbă în jur de jumătate de oră. Rețeta e un deliciu, iar pentru un plus de savoare puneți lângă tocăniță și o porție de mămăliguță aburindă.
Potrivit specialiștilor, ardeii conțin și cantități mari de vitamina K, esențială pentru menținerea sănătății osoase, reducând riscul de osteoporoză.
Și tot ardeii ajută la controlul greutății, grație conținutului scăzut de calorii și a bogăției de fibre. Totodată, ardeii sunt o sursă excelentă de vitamina C, cu un rol important în menținerea unui sistem imunitar puternic.
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență, a debutat ca redactor la cotidianul Tineretul Liber, apoi a contribuit la dezvoltarea altor proiecte. A scris pentru „Evenimentul Zilei”, „Curentul”, „Monitorul de București”, revistele „Felicia” și „Taifasuri”. Din anul 2021 este activă pe site-ul Rețete și Vedete. La toate publicațiile enumerate a publicat articole pe actualitate, lifestyle, monden, medicină naturistă, sănătate, reportaje, religie, horoscop, editoriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook