Simona Ionescu / Redactor Șef

Tocană rapidă de pește, un spectacol în farfurie. Veți mai cere o porție

Tocană rapidă de pește, un spectacol în farfurie. Veți mai cere o porție
21 noiembrie 2023, când se sărbătorește Intrarea în biserică a Maicii Domnului este prima dezlegare la pește din Postul Crăciunului. Încercați această rețetă cu adevărat fantastică de tocană rapidă de pește.

Credincioșii care țin Postul Crăciunului se vor bucura de multe dezlegări la pește, când pot găti cele mai minunate preparate. Ce spuneți de o tocană rapidă de pește? Va deveni preferata celor mari, dar și a celor mici.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură cu ulei de măsline, 1 bulb de fenicul, tăiat felii subțiri, 3 căței de usturoi, tăiați în felii subțiri, 1 lingură cu semințe de fenicul, 1 lingură cu boia dulce afumată, 1 lingură cu piure de roșii, 150 ml vin alb, 400 g roșii cherry.

Vă mai sunt necesare 400 g fasole, clătită și scursă, 100 g varză kale, tăiată, fără tulpinile tari, 180 g creveți cruzi, 300 g pește alb fără piele, tăiat în bucăți de 4 cm, fărâmițată dar și buchet mic de pătrunjel tocat. Se servește cu pâine crocantă.

Cea mai bună tocană de pește pe care ați mâncat-o vreodată. Sursă foto: olivemagazine

Mod de preparare

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, cu capac, antiaderentă, la foc mediu-mare și se gătește feniculul timp de patru-cinci minute sau până se caramelizează. Reduceți focul și adăugați usturoiul, semințele de fenicul, paprika și piureul de roșii și gătiți timp de un minut. Se toarnă vinul și se lasă la foc alte două minute, apoi se pun roșiile, fasolea și o jumătate de cană cu apă. Se condimentează ușor și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute.

Mai puneți sare, dacă este nevoie și amestecați cu varza kale. Introduceți creveții și bucățile de pește, puneți capacul și fierbeți ușor timp de 7-10 minute, până când peștele este fiert. Presărați pătrunjelul și serviți cu pâine crocantă. Această tocăniță de pește e atât de bună, încât nu vă veți putea opri doar la o singură farfurie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre